Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Dreptul la replică, 12.09.2020, invitați speciali: Adrian Oros – Ministrul Agriculturii, Mugur Cozmanciuc – Candidat PNL la Președinția Consiliului Județean Neamț, Valentin Bălănescu – Jurnalist

Agricultura în județul Neamț, prezent și viitor

Partea a II-a

Mugur Cozmanciuc: –  Vă rog, vreau să menționez propunerea pe care am lansat-o pe acest program de guvernare și anume: pe lângă partea de digitalizare care trebuie să fie parte componentă a nivelului de trai în viitor, un birou unic pentru avize.

Valentin Bălănescu: – Așa ar fi normal.

Mugur Cozmanciuc: – Rolul statului în economie este să asigure o funcționalitate bună între agentul economic și cetățean. Printr-un cadru legal transparent și minimal.


Cezar Filip: – Și aici, dle Cozmanciuc, că tot ați vorbit despre intervenția minimală a statului, poate reușiți să faceți ceva cu acele instituții de control venite cu dedicație și să pună amenzi mai mult decât, să îi învețe ce să facă.
Valentin Bălănescu: – Îndrumare și control.
Mugur Cozmanciuc: – Partea de îndrumare de mult cred că e uitată, un obiectiv foarte prioritar este îndrumarea, prevenția. Instituțiile de control, să își reformeze gândirea.
Valentin Bălănescu: – Care este politica Ministerului pentru că noi suntem un oraș care ne-am dezvoltat aici pe bază de supermarketuri, nu pe bază de producție.

Adrian Oros: – Orice marfă din România are voie să fie oriunde în UE doar că relația aceasta între producător și procesatorul mic și comerciantul dominant trebuie reglată. Producătorii? Să se organizeze, să se asocieze. Principalul factor care poate regla consumul este consumatorul. Trebuie să mergem în fiecare zi să căutăm numai produse românești, din Piatra sau din Neamț
Mugur Cozmanciuc: – Calitatea produselor românești este la nivelul oricărei piețe din Uniunea Europeană, trebuie să dezvoltăm,un patriotism local corect și să susținem acei oameni care muncesc.
Poate vom avea și o dezbatere. Cred că o dezbatere poate fi parte componentă în primul rând în ideea de a gândi că vrem să dezvoltăm cu adevărat acest județ.


Cezar Filip: – Noi am lansat și această propunere de dezbatere, atât în ceea ce privește candidații la primărie cât și candidații la CJ.
Valentin Bălănescu: – De alegeri bune o tot lansăm.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here