Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Prefectul Județului Neamț, George Lazăr, a întrunit ieri, 09 septembrie a.c, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) privind aprobarea scenariului de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Neamț, pentru începutul anului școlar 2020 – 2021.

Direcția de Sanătate Publică (DSP) Neamț a prezentat în cadrul ședinței lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din Neamț. Pe baza acesteia s-a stabilit după care din cele 3 scenarii vor funcționa școlile.

În judetul Neamț școala începe după următoarele scenarii, scenariul galben și scenariul verde. Scenariul galben pentru o anumită localitate reprezintă posibilitatea începerea cursurilor prin metoda învățământul hibrid. Acest scenariu prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În ceea ce privește scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În ultima perioada comuna Poaiana Teiului s-a aflat pe lista roșie a cazurilor de COVID-19 crescute, raportate la numărul de locuitori din această comunitate. Potrivit situației actualizate de către Direcția de Sănătate Publică Neamț, tendința cazurilor este în scădere, motiv pentru care Prefectul Județului Neamț, George Lazăr a propus și supus dezbaterii deschiderea școlilor pe scanariul galben.

Citiţi continuarea articolului pe Jurnal FM.

Briefing Institutia Prefectului Județul Neamț 26.03.2020
foto din arhivă
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here