Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Dreptul la Replică, cu Cezar Filip. Invitat in emisiune: Ciprian Enache, candidat ALDE Primaria Piatra-Neamț, 6 septembrie 2020, partea I

Cezar Filip: – Bine v-am regăsit,  stimați telespectatori, partea a doua a emisiuniide astăzi Dreptul la replică, alături de noi, un candidat pentru Primăria Piatra Neamț, este vorba despre domnul Ciprian Enache, candidat ALDE. Bună ziua, bine ați revenit.

Ciprian Enache: -Bună ziua și vă mulțumesc încă o dată pentru invitația făcută.

Cezar Filip: – Și am să fac așa o mărturisire, de început de emisiune, tare mult aș fi dorit să fi putut înregistra și discuția pe care a avut-o Domnul Enache cu domnul Harbuz, un contracandidat la Primăria Piatra Neamț,înainte de emisiune. A fost o discuție absolut civilizată și cred eu, o dezbatere informală, dovadă a faptului că se pot organiza dezbateri între candidați, păstrându-se limitele limbajului civilizat și în același timp vorbind în principal despre ceea ce i-ar interesa pe pietreni. Nu pot să spun mai multe că a fost o discuție privată particulară ca să spun așa dar a fost una de bun augur, poate o să avem totuși dezbateri în această campanie electorală. Domnule Enache, am vrut să fac această precizare pentru că mărturisesc că am asistat, plăcut impresionat la discuția dintre dumneavoastră și domnul Harbuz, dar acuma să trecem la.

Ciprian Enache: – Cred că așa trebuie să fie toate discuțiile între candidați, contracandidați, partide, echipe politice ș.a.m.d. Eu cred că prin asta arătăm, practic și cât de civilizați suntem, modul în care ne adresăm, modul în care discutăm. Cred că a trecut sau ar trebui să treacă epoca aceea în care era cel mai bun cel care vorbea mai urât sau zicea mai multe injurii unora sau altora. Haideți să ne înțelegem, toți cei care au ajuns să candideze astăzi pentru onorabila funcție de primar la Piatra Neamț, dle, nu suntem niciunul chiar așa, aduși de pe apă. Este clar că  va trebui fiecare să fim atât de coerenți în discurs și atât de ancorați în realitate, încât electoratul să înțeleagă că-s, fiecare mă rog, să înțeleagă care este cel mai bun dintre candidați. Și într-adevăr, cel care va ajunge în fotoliul de primar să-și țină promisiunile și cuvântul dat, cetățenilor în această perioadă, pentru că nu am văzut în ultimii ani așa ceva. Din păcate, din patru în patru ani oamenii au perfectă dreptate. Eu  merg zilnic pe stradă și cu asta mă întâmpină, cea mai, cea mai grea problemă. Dle, toți promiteți, toți  spuneți, e-adevărat, că sunt unii care vin și îmi spun și așa ca o paranteză și… Vin și-mi spun: dle, lăsați-mă că ați furat 30 de ani. Nu, dle, acum 30 de ani aveam 10 ani, nu-mi  puneți mie în cârcă.

Cezar Filip:- Vă asociază clasei politice, din păcate și-ți spun: cine intră în politică astăzi… se supune.

Ciprian Enache: – Este, tocmai de asta noi trebuie să facem ceva să schimbăm electoratul, elecoratul trebuiesă facă ceva să ne schimbe pe noi, să schimbe clasa politică. Atunci cred că începem să ajungem la o rezultantă comună bună.

Cezar Filip: – Bun. E o problemă cu schimbatul clasei politice că din păcate, dinspre interiorul clasei publice nu prea sunt semnale că ar dori să se schimbe și spun asta tot ca o paranteză, dacă îmi permiteți, mă uit și eu pe listele pe care le propun partidele de obicei,chiar liste de consilieri locali, consilieri județeni dar mai ales liste pentru alegerile parlamentare și acolo cam aceiași oameni; greu, greu, greu răzbate câte un tânăr.

Ciprian Enache: – Înseamnă că  n-ați ajuns încă să vedeți lista candidaților ALDE la Primăria Piatra Neamț, sunt cu toții oameni din diverse medii sociale și economice, am ținut foarte mult să aleg, așa, în echipa mea din, dintoate mediile, pentru că am nevoie de informație, am din mediul educațional. Este evident că nu am de unde să știu eu care sunt, toate problemele acolo. Am din mediul…

Cezar Filip: – Stați puțin, stați. Păi sunteți unul dintre puținii politicieni care nu aveți discursul ăsta: că eu le știu cel mai bine pe toate.

Ciprian Enache: – Cred că este un clișeu, a rămas împământenit de ani dezile. Eu nu cred. Eu nu cred în candidatul care le știe pe toate, care știe și economie și juridic și medicină. M-a întrebat un coleg  de al dvs. la o emisiune vizavi de necazul ăsta cu Covidul, ce am de spus. Dle, dar nu sunt epidemiolog, nu sunt medic,dacă vreți să discutăm, în momentul în care voi ajunge primar, cu siguranță, cu siguranță voi aduce lângă mine cel mai bun sau unul dintre cei mai buni oameni pe acest subiect, pe care zilnic îl voi întreba: ce s-a întâmplat,cum s-a întâmplat,  cum  stăm, ce avem nevoie la spital, asta trebuie să întrebăm. Numai că iarăși putem întreba, doar așa,pentru că sunt, să spunem, aș fi edilul orașului și sunt interesat de ce se întâmplă,totuși, primăria nu prea are multe de spus în ceea ce privește Spitalul Județean Neamț. Din păcate, nu are nici măcar un membru în consiliul de administrație. Mă întreb eu, până acum, cum au funcționat lucrurile, cum au mers sau lăsăm așa să, să cadă ca s-o putem juca politic? Dle, hai să ne asumăm, hai să intrăm acolo cu bune și cu rele și încercăm să schimbăm.

Cezar Filip: – E greu de intrat în Consiliul de Administrație de la spital e mai greu de intrat, iertați-mă, decât la Fortnox, iertați-mă.

Ciprian Enache: –  Pentru că știți ce se întâmplă? Pe bună dreptate, pacienții vin, sunt tratați nu cum ar trebui și ce spune toată lumea? Băi, cadrele medicale prima dată. Nu, or fi poate și cadre medicale care lasă de dorit, ca peste tot ca în orice sistem. Dar eu vă spun,  cunosc medici în Piatra Neamț, am putea spune medici de top. Dar nu au cu ce lucra, nu au cu ce lucra. Și atunci.

Cezar Filip: – Și acuma nici nu prea au unde lucra, fiindcă am făcut spitalul covid.

Ciprian Enache: – Asta, asta este o greșeală, dacă aicea cred că aș putea să îmi dau cu părerea din punctul meu de vedere și nu numai al meu, este o greșeală pentru că este spitalul cu cele mai multe secții, este cel mai mare spital din județ, nu cred că trebuia blocat cu covidul, trebuia găsită orice altă soluție. Oriunde, în celelalte spitale, din județ, ori dacă vreți chiar o locație nouă care trebuia nu făcută de la zero, să ne înțelegem. Avem o groază de clădiri care stau în paragină. Nu știu, că îmi vine în cap acuma, vezi Negulești. Am dat un exemplu, nu știu dacă neapărat e cel mai bun,asta se discută practic în urma unor consultări.

Cezar Filip: – Sau la Bisericani, că era deja pe…

Ciprian Enache: – Am zis să nu, poate toată lumea spune să nu blocăm nici un spital. Bun, se putea face pentru că nu trebuie să, eu nu cred că investițiile sunt așa de mari. E adevărat, trebuiesc și ventilatoare.

Cezar Filip: -Bun, dar alea trebuiesc și la unul nou.

Ciprian Enache: – Absolut. Dar nu trebuiesc, știu eu, instrumente chirurgicale dacă vreți, că acolo nu operăm, acolo facem cu totul, cu totul altceva. Din păcate, cred că aici a fost luată o decizie greșită, probabil, și pentru faptul că, încă o dată spun, Piatra Neamț nu are nici un cuvânt de spus în ceea ce privește spitalul care este în mijlocul Piatra Neamțului.

Cezar Filip: – Da, eu am zis că măcar să corectăm titulatura oficială care apare, pe toate actele este Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Ori e județean și atunci lăsăm Neamț, ori e Spitalul Piatra Neamț și atunci scoatem povestea cu județean. Dar, mă rog, sunt alți domni care se ocupă acolo, cum ați zis, în Consiliul de Administrație, mult mai pricepuți decât noi. „Oamenii pe primul loc”, citesc aici în programul dumneavoastră.

Ciprian Enache: – Da. Ăsta este sloganul pe care mi l-am ales în campanie pentru că eu chiar cred că trebuie să punem oamenii pe primul loc atunci când ajungem în administrație. Vorbeam zilele trecute cu niște cetățeni, pe stradă și mi-au spus: în Dărmănești, o problemă, la o anumită zonă, în Precista   o altă problemă și am ajuns la concluzia, pentru că le învățăm astea pe parcurs. Dacă aș intra în primărie fără să merg pe stradă, probabil aș sta la birou, cum se face, de altfel, și aș da niște decizii sau dispoziții: „Hai să facem bănci în tot orașul și le punem așa, după cum arată harta. Nu, sunt locuri în care bănci sunt, dar n-au tobogan sau sunt, mă rog, loc de joacă pentru copii. Sunt locuri, poate au locuri de joacă pentru copii, dar nu au banci.

Cezar Filip: – Parcare.

Ciprian Enache: – Nu au parcare sau nu au containere sau… Haideți să mergem tot în teritoriu și cei patru ani de zile de mandat, să mergem printre oameni și să vedem ce problemă este la blocul ăla sau în zona respectivă. Și atunci putem veni aproape de oameni, cu problemele lor. Eu totdeauna am spus și dacă mă repet, îmi asum treaba asta, primăria nu se conduce nici din biroul primarului, nici din mai știu eu ce reclame de prin orașul ăsta. Primăria se conduce din stradă. Dacă suntem ancorați la realitate,dacă suntem ancorați la problemele străzii, atunci putem lua deciziile corecte și atunci putem fi iubiți de electorat, pentru că eu chiar îmi doresc lucrul ăsta, electoratul să mă iubească.

Cezar Filip: – Bun. Știți, dle Enache, cu tot respectul și cred, vă cred în ceea ce spuneți, dar mulți politicieni au trecut pe la emisiuni, dar nu numai, am văzut în spațiul public spunând exact același lucru: dle, votați-mă că eu voi fi zi de zi alături de oameni. Și când au ajuns acolo pe funcția au obținut posturile, au cam uitat.

Ciprian Enache: – Știți care este crezul meu? Eu cred în comunicare, fără comunicare nu putem face nimic și atunci eu trebuie să comunic, cu cine? Și cu dumneavoastră, presa pentru că aveți foarte multe informații.

Cezar Filip: – Până și cu mine.

Ciprian Enache: – Nu până , și cu dvs., și cu presa, și cu mediul de afaceri, foarte important acest detaliu, da? Până la urmă de acolo vin banii, bun, putem include și presa aici, deja v-am inclus de două ori, vedeți, sunt bonificații, și cu partea de sănătate și cu mediul educațional. Păi întrebați-mă pe mine acuma cum aș vedea eu deschiderea școlilor. În afara faptului că este un haos total la ora asta. Școala începe mâine, da, în  câteva zile bune.

Cezar Filip: – Stați să vedem acuma, că de la guvern au dat-o după cireș acuma.

Ciprian Enache: –   Ar trebui. Bun, dar o dăm în ultima zi? Adică chiar n-am avut timp să ne gândim din martie,  din aprilie până acuma?

Cezar Filip: – Cum, dar au fost ocupați cu moțiunea, iertați-mă, ce să, e mai importantă moțiunea.

Ciprian Enache: – Tocmai, totdeauna politica…

Cezar Filip: – Vreți să vedeți că dacă nu o să fim în stare să deschidem școlile, o să fim în stare să le pregătim să fie secții de votare în ele?

Ciprian Enache: – Totdeauna politica, politica a fost în ultimii 30 de ani, a fost doar interes personal și  de grup, nu a fost interesul cetățeanului, ăsta este motivul pentru care am intrat, pentru că eu am întâmpinat aceleași probleme și nu numai eu, mulți ca noi, da? Dle, nu avem acces, nu putem discuta de acces, ce înseamnă? Să îmi pot da cu părerea acolo unde e o bubă.

Cezar Filip: – Și să și conteze părerea.

Ciprian Enache: – Și să-mi și rezolv problema, legal vorbind. Știți, ca să ne întoarcem la partea de educație, nu credeți că ar fi corect să întrebăm niște dascăli, bun, dle, cum crezi dumneata că ai face  cursurile? Pentru că nici nu pot să le iei, să forțezi oamenii ăia: dle, de mâine mergeți câte 15. Și dacă mergem câte 15 înseamnă că nu mă mai îmbolnăvesc? Mergem câte? Și dacă mergem unul cu, nu știu, poate unul dintre noi acuma după ce am pus mâna pe clanță să… Doamne ferește, te gândești la orice. Ori eu nu văd neapărat o soluție, dar trebuie întrebați dascălii, să vedem ce spune majoritatea, e-adevărat, întrebăm dascălii care se ocupă de partea educațională, nu dascăli care ajung în funcții politice și merg cu amenințări pe stradă spunând unora și altora că dacă nu mergem cu cine trebuie, pentru că am auzit și treaba asta în Piatra. Dle, unde trăim? În Papua, Noua Guineea, mergem încă cu… Păi să vină la mine unul, la mine să îndrăznească, să-mi spună mie: Domnule, dacă nu facem combinațiile politice, dacă nu mergem cu stânga sau cu dreapta, vezi ce pățești cu mine! Păi cred că în secunda doi nu știu efectiv ma aprind. Eu chiar cred că suntem niște oameni liberi și putem lua decizii fiecare, în dreptul lui, corecte și civilizate și dle, până la urmă e decizia mea, dacă am luat-o bună sau rea mi-o asum.

Cezar Filip: – Răspund pentru ea, dacă e de cules roade, culeg roade. Dacă e de plătit, plătesc.

Ciprian Enache: – Absolut. Absolut. Deci încă se mai merge pe… e adevărat, în urmă, fiecare face ce știe și cum crede mai bine. Nu are nimeni de unde să știe ce face acolo. Dar totuși,  mesajul în sine  mi se pare un mesaj mizerabil, mizerabil.

Cezar Filip: – Nu, deci. Mi-e clar, nu sunteți adeptul trosnelii.

Ciprian Enache: – Sub nicio formă. Am primit niște amenințări totuși.

Cezar Filip: – V-a amenințat cineva că vă trosnește? Dați-mi o știre.

Ciprian Enache: – Nu din mediul politic, din o să spun așa, dintr-un mediu social mai aparte, dacă nu stăm un pic de vorbă personal, că eu am oameni, treburi. Zic:  Dle, înțelegeți, nu mă mai căutați să vă dau bani că nu vă dau, că nu am și dacă aș avea nu v-aș da că eu muncesc pentru fiecare bănuț.

Cezar Filip: – Stați puțin, nu v-a căutat din presă  cineva să vă ceară bani cineva să vă ceară bani și  sa  facă emisiune.

Ciprian Eneche:- Nu, sunt anumite zone.

Cezar Filip: – Interlopi? Nu, că nu e de glumit.

Ciprian Enache: – Nu, sunt anumite zone mai sărace să spunem ale orașului în care mergând cu niște lideri, spunem, am stat de vorbă. Dle, eu pot să te ajut pe zona asta. Mulțumesc, mă onorează,  am nevoie de orice ajutor și de orice vot în condiții corecte și legale. Ulterior, când au văzut că nu e loc de negociere, au început: dle, că ai să mai treci prin zona asta, așa și m-am dus a doua zi din curiozitate să văd ce mi se poate întâmpla. Adică… Hai să ne înțelegem nu, nu ,nu, am am eu o vorbă din  facultate: bă, bani și frică nu am avut niciodată. Hai să nu încercăm cu de astea.

Cezar Filip: -,, Îl cunosc personal pe Ciprian Enache și am încrederea că ne va fi mai bine alături de el’’.  Iată un mesaj, vă așteptăm, ca de obicei, cu mesaje pe pagina de Facebook a Jurnal FM, acolo unde ne putem vedea în direct. În toate proiectele propuse primează interesul cetățeanului, mult succes și o întrebare directă,  „Care este programul dvs. pentru viitorii patru ani?”.

Ciprian Enache: – Programul pentru viitorii patru ani este oarecum creionat și pus și pe pagina mea de Facebook, pentrucă orice emisiune, cât de lungă ar fi, ea nu poate să dezbată.

Cezar Filip: – Dați-ne doar câtea elemente, un rezumat.

Ciprian Enache: – Dar, după cum ați văzut, bun, și eu țin foarte mult dacă vreți, bun, la toate punctele și programul poate fi adaptat și îmbunătățit continuu, orice program electoral pentru că probleme apar permanent și atunci trebuie să ne adaptăm. Dacă ați văzut primul punct,  l-am numit eu: PiatraNeamț, oraș nemțesc. Haideți să ne uităm un pic în jurul nostru, tot timpul facem analogia asta cu vestul. Domnule vestul și te-ai dus până înGermania? Și într-adevăr am fost,  și eu, poate și dvs.  și mulți alții, că acuma e ușor să te plimbi dintr-o parte în alta.  Dle, arată altfel, nu spun dacă au spitale mari sau mici, dacă au școli frumoase sau dacă. Dle,  îți place, place ochiului, bordura e bordură, pavelele sunt pavele, asfaltul este asfalt, banca este bancă, locul de joacă e loc de joacă. La noi totul e haos. Până când nu  vom reuși să aducem acest lucru, spunem, să zicem cota zero, să fie o cotă zero dar stabilă,nu vom putea construi corect și fezabil, mai adevărat, nu vom putea,neavând un fundament stabil, piramida nu poate fi  stabilă.

Cezar Filip: – Pot să-mi permit aici o adăugire? Mie-mi plac oamenii pe care i-am văzut în vest că-s mai destinși, mai altfel. Mie nu-mi mai place să văd români în ultima perioadă, încrâncenați ori supărați, îngrijorați maxim de ziua de mâine, când sau uneori sărim la gâtul, unul altuia.

Ciprian Enache: – Când pleci cu căruțul pe stradă și îți mai trebuie un culturist lângă tine să te ajute la borduri, e normal că până ai ajuns cu copilul în centru ești transpirat etc .

Cezar Filip: – Da dar la cât s-au pus borduri la noi în România nu e normal să fie bordura înaltă că s-au pus borduri peste borduri ca să ia parandărătul.

Ciprian Enache: – Da s-au pus una peste alta. E normal că persoanele în general mamele, că ele merg cu copiii, ajung supărate și obosite și nervoase, e normal că atunci când tu încerci să urci pe bicicletă și te claxonează în toate părțile ajungi să fii nervos și supărat și tracasat, e normal că atunci când te duci în Piața Mare să fii nervos că vii acasă fără portofel sau fără telefon, dar nu e normal să se întâmple lucrul ăsta în anii 20-20,ca să nu parafrazăm pe un clasic în viață.

Cezar Filip: – Da, râdeam noi de 20-20 dar ne-a ieșit pe nas.

Ciprian Enache: – Este normal să-mi curgă apă la robinet, apă potabilă în Văleni, nu să-mi curgă,  știu eu, un lichid cu aspect de cicoare. Este normal să am un echipaj permanent în Văleni astăzi, nu pentru că am ceva cu unii sau cu alții,pentru că dumneavoastră presa ați scris că pot fi acolo probleme. Ok, hai să ne întâlnim și la oamenii aceia, care dintr-un motiv sau altul nu se simt în siguranță.Haideți să le oferim siguranță. Asta înseamnă Piatra Neamț, oraș nemțesc, asta înseamnă, să  repet, să fim civilizați, să fim curați, să fim la adăpost din punct de vedere al ordinii publice.

Cezar Filip: – Iată o idee apropo de oraș nemțesc și se potrivește cred eu, de la un ascultător și-i mulțumesc: „despre semafoare în toate zonele unde nu sunt, că se întâmplă atâtea accidente, iată nu vorbește niciun candidat’’, spune ascultătorul nostru despre acest lucru.

Ciprian Enache: – Da. Încă o dată mă întorc chiar la ce am discutat la început. E adevărat că și eu ca și dumneavoastră și ca toți vrem să se întâmple ceva cu traficul în Piatra Neamț. Ceva…

Cezar Filip: – În bine.

Ciprian Enache: – Da.

Cezar Filip: – Să se schimbe ceva în bine.

Ciprian Enache: – Semafoarele pot fi o optiune. Semafoarele cu temporizare pot fi o opțiune. Astea   sunt lucruri pe care trebuie să le gândească o comisie de specialitate,pentru că degeaba vin cu un proiect, vă pot face un proiect pe calculator, venim la emisiune și dă foarte bine, foarte bine,doar așa, ca să spunem că l-am făcut, dar nu sunt specialist în acest domeniu.Trebuie să găsim oameni care sunt specialisti, pentru că eu sunt convins că în Olanda care are orașe mult mai aglomerate decât PiatraNeamț, și au și pistă de biciclete în acea aglomerație, n-a făcut primarul desenul, el a chemat un specialist și a spus: dle, cum o vedem, cum o putem face?

Cezar Filip: – Bănuiesc că primarul a găsit fondurile necesare pentru implementarea proiectelor.

Ciprian Enache: – Fondurile necesare, cred că prima oară trebuie să găsești oamenii corecți și loiali care să lucreze în folosul cetățenilor și de acolo putem pleca mai departe. Se găsesc fonduri.

Cezar Filip: –  Și unde îi căutați, domnule Enache? iertați-mi ironia, dar nu mă pot abține, oamenii ăștia corecți și loiali?

Ciprian Enache: – Uitați de exemplu am să caut pe site să văd cine a făcut dacă tot vorbim de Olanda, un exemplu.

Cezar Filip: – Nu, dar n-am zis, unde-i căutați și găsiți în Piatra Neamț? Am înțeles cu comparația.

Ciprian Enache: – Greșiți.

Cezar Filip: – Unde îi găsiți loiali și onești?

Ciprian Enache: – Dar sunt, dar sunt să știți că sunt.

Cezar Filip: – Dar nu prea îi găsiți în politică.

Ciprian Enache: – Din păcate nu vor să intre, da, da, dar în momentul în care ajungi acolo cred că poți să discuți cu ei: dle, am nevoie de ajutorul tău. Sunt oameni care ar veni și voluntar să lucreze, și voluntar, asta nu vorbim de 8 ore, dle măcar să-și dea cu părerea, să-și dea cu ideea, să vezi care-i buba, care-i nodul. Și atunci adunând ideile și le pui la căciulă, vedem de acolo ce soluții putem avea.

Cezar Filip: – Știți ce au făcut politicienii până acum? Iertați-mă că eu de obicei nu prea mă pot abține.

Ciprian Enache: – Au vândut gogoși, vă spun eu.

Cezar Filip: – Nu, dar măcar dacă ar fi plătit profitul pentru gogoșile vândute dar au luat căciula, cum ați zis dvs. Au venit unii cu idei și au fugit dle politicienii cu căciula. Deci de aia nu se mai duce cam  nimeni să se pună lângă politicieni. Eu nu vă acuz pe dvs. că sunteți tânăr în politică.

Ciprian Enache: – Nu, dar ăsta  este motivul pentru care am intrat în această bătălie pentru că și eu sunt  sătul ca marea majoritate a cetățenilor. Dle,  nu pot să înțeleg de ce după ce ai ajuns pe fotoliul ăla confortabil, în față așa e o cortină de fier și nu poți  să mai ai acces la primar, la edil,  la cel care ocupă o funcție, pentru că, mă rog, începând de mâine e o altă persoană. Nu domnule, tot tu trebuie să fii, tot aproape de cetățean trebuie să fii, nu din patru în patru ani să stăm de vorbă unii cu alții. Vobim de transparența, dacă vreți, a banului public.

Cezar Filip: – Vă rog.

Ciprian Enache: – Mă uitam la punctul 2, le mai putem așa intercala, mi-a venit acum idea, mă uitasem pe proiectele care sunt, unele, probabil în faza de discuție, altele cu cele, proiectele europene cu fonduri europene de la primărie. Hai să înțelegem, nu sunt proiecte care au deja finalitate și se pot face, le poate face oricine ajunge acolo, pentru că este un aparat întreg.

Cezar Filip: – Sunt semnate contractele de finanțare și altele sunt doar discutate la nivel de principiu să zic.

Ciprian Enache: – Aia discutăm. Aia discutăm și foarte bine și trebuie să mai fi pe lângă alea și încă altele și altele. M-am uitat pe site și  văd niște comunicate de presă seci și care spune: proiectul cu numele, o titulatură de aia de nu poți s-o citești, că te plictisești, cu  termen de finalizare în termenul de,corect, cu suma de. Dle, de ce faci un capitol bugetaracolo să spui: dle, cumpăr de 10 lei vopsea, de 3 lei asfalt și așa mai departe?Și atunci zboară această suspiciune, precum că banul public nu este cheltuit judicios. Sau, cumva,sunt în spate niște artificii și este bine să nu fie la vedere. Ne putem uita cu toții, dacă se cumpără creioane știu că un creion costă la librărie.

Cezar Filip: – În proiectele europene dle Enache e mai greu că ne verifică europenii și ăia dacă au ocazia ne ard. Dar ce te faci cu achizițiile care sunt din fonduri proprii?

Ciprian Enache: – Și ce, nu s-a mai întâmplat? Îi dai banii înapoi, îi dăm tot noi, tot noi îi dăm. Dacă a ieșit treaba foarte bine, dacă nu a ieșit asta e situația.

Urmează   partea  a  II- a

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here