Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Avocatul Gheorghe Piperea face public un document prin care Ministerul explică de ce nu a fost declarată pandemia și pe teritoriul României (chiar dacă OMS a declarat pandemie în 11 martie 2020).
MINISTERUL SĂNĂTĂȚII RECUNOAȘTE: ÎN ROMÂNIA NU A FOST EPIDEMIE DE CORONAVIRUS„Declararea unei epidemii se realizează atunci când numărul de cazuri de îmbolnăvire înregistrate crește peste nivelul așteptat (endemic)”, se arată în document.
Piperea reamintește că la momentul declarării pandemiei de către OMS, România încă se pregătea de anticipate. În plus, cunoscutul avocat se întreabă de ce mai este nevoie de guvern dacă recomandările OMS devin obligatorii chiar și atunci când nu e nevoie.
Nici comunicarea autorităților din România nu a fost foarte inspirată, este de părere sociologul Gelu Duminică. Dimpotrivă, “au făcut-o deficitar sau au contribuit la amplificarea panicii”.
6 iulie 2020

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat astăzi Legea privind instituirea unor măsuri de sănătate publică în situații de risc epidemiologic și biologic. Actul normativ stabilește cadrul legal pentru instituirea măsurilor cu caracter excepțional care pot fi impuse pentru limitarea răspândirii infecției cu agenți patogeni, în acord cu prevederile art. 53 din Constituția României. [… ]
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here