Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

„Dreptul la replică”, cu Cezar Filip, la Jurnal FM, 5 iulie 2020, invitat, în direct, prin telefon: Robert Băltog, absolvent Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț

Examenele cu mască, concluzii. Sistemul de învățământ în epidemie, încotro?
„Dreptul la replică”, cu Cezar Filip, la Jurnal FM, 5 iulie 2020, invitat, în direct, prin telefon: Robert Băltog, absolvent Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra NeamțInvitat, în direct, în studio: Valentin Savin, economist
Invitat, în direct, prin telefon: Mihai Obreja, Inspector Școlar General Neamț
Invitat, în direct, prin telefon: Robert Băltog, absolvent Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț
-Cezar Filip: – Avem plăcerea de a intra în dialog cu un elev care a terminat bacalaureatul .Robert? Bună ziua?
-Robert Băltog: – Bună ziua. Mulțumesc pentru invitație.
-Cezar Filip: – Cum a fost la examenul de bacalaureat cu masca pe figură dar cu rezultate bune din ceea ce vedem?
-Robert Băltog: – Da, rezultatele au fost bune, toate procedurile au fost respectate,  subiectele de la examen, au fost accesibile, eu am studiat la profilul umanist. Marți s-au afișat rezultatele. Eu am fost mulțumit de rezultate și marți am intrat într-o scurtă vacanță. De mâine voi începe  următoare etapă cu înscrierea la facultate.Voi merge la București la Școala Națională de studii politice și Administrative, la Facultatea de Administrație Publică. Eu am fost admis  deja pe unul din locurile de la buget Anul acesta, s-a renunțat la examenul de admitere și criteriul pentru a intra la Facultate a fost media pe clasa a XI-a și promovarea examenului de bacalaureat.
-Cezar Filip: – Felicitări.
-Robert Băltog: – Mulțumesc mult.  Admiterea s-a făcut online, urmează să introduc documentele adică diploma de bacalaureat și toate adeverințele necesare, iar la sfârșitul lunii iulie să îmi confirm locul și totul este pus la punct.
-Cezar Filip: –  Spune-mi te rog cum vezi tu, acest învățământ online, această distanțare socială?
-Robert Băltog: – Ar trebui găsită o modalitate pentru a începe cursurile din toamnă  că aceste ore online nu au același nivel de înțelegere și nu sunt la fel de accesibile pentru pentru elevi, cum sunt orele de la clasă, n-ar trebui să se renunțe la orele la clase pentru că ele sunt baza în formarea elevului și îl ajută foarte mult mai ales la învățare.
-Cezar Filip: – Am reținut  facultatea la care te-ai înscris. Așadar să înțelegem că vizezi pe viitor o carieră în administrația publică?
-Robert Băltog: – Am pornit, pe drumul acesta încă din gimnaziu și la liceu, am fost alături de elevi, am făcut activități pentru ei, împreună cu ei, am participat la tot felul de voluntariate.
-Cezar Filip: -Mulțumesc foarte mult Robert și mult succes în continuare. Valentin vreau să comentezi cele spuse de, un proaspăt absolvent de liceu și viitor, în scurt timp, student.
Ec. Savin: – Un discurs foarte bine rostit, fără greșeli,un tânăr de viitor, care vrea să facă și o școală politică, vrea să activeze în Administrația publică. Robert nu a vorbit despre plecarea din țară. A vorbit despre a rămâne în România, pentru a face ceva pentru această țară. Contează ca elevii noștri, studenții noștri să fie implicați  în acțiuni de voluntariat , sunt  acțiuni sociale și le vor forma personalitatea
-Cezar Filip: -Bravo Robert suntem convinși, absolut convinși că sunt încă mulți alți adolescenți de același calibru, încă avem resursă umană extraordinară. Problema e să își găsească locul în societate acești copii  și acei, care populează fie politica, fie administrația publică locală sau centrală din România, să înțeleagă că le-a trecut timpul și  să facă încet- încet loc acestor tineri care vin,  din urmă și vin cu calități de necontestat.
Ec. Savin: – Din păcate realitatea ne dă cu totul alte semne. De  exemplu, fostul Ministru al Justiției, care tocmai și-a  betonat funcția de rector, prin lege.Este greu să spui că acești copii vor avea un loc asigurat. Să nu uităm că Robert face o școală de studii politiceși am toată încrederea că alături de alți români și băieți de-ai noștri foarte tineri și foarte buni vor reuși să zdruncine acest sistem și să rămână în țară.
-Cezar Filip: – Mai suntem și noi cei din presă, o să îi împingem și noi la coborât scările pe dinozaurii ăștia din politică.După 89 au cam fost neglijati și mulți, mulți tineri, de certă valoare, văzând că nu au loc în societatea românească au ales să plece, ceea ce înseamnă o sărăcie și o pierdere a resurselor.
Ec. Savin: – Avem români care conduc multinaționale foarte mari.Avem români excepționali, care din păcate au plecat din țară, dar să știți, o parte din ei ar vrea să se întoarcă. Trebuie, e de datoria noastră și presa să dăm un semn că lucrurile se schimbă și că avem nevoie de ei. Eu cred că următorii cinci- șase ani de zile vor arăta cu totul altfel.
-Cezar Filip: – Să  dea Dumnezeu să arate mult mai bine.Mulțumim ascultătorilor. Rămâneți în continuare alături de jurnal FM
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here