Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

DSP Neamț: Numărul nemțenilor izolați la domiciliu a crescut

La nivelul județului Neamț, nu sunt persoane aflate în carantină. În schimb, numărul persoanelor autoizolate la domiciliu a crescut. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, la data de astăzi, 11 martie 2020,  un număr de 429 de persoane se află în autoizolare la domiciliu din care 2 sunt izolate în secţia de Psihiatrie iar 6 sunt instituţionalizate.

 

foto cu caracter ilustrativ 

 

Din fericire, din monitorizarea zilnică telefonică, toate cele 429 persoane sunt afebrile, asimptomatice.

Pentru a preveni îmbolnăvirile trebuie respectate câteva norme de igienă.

 

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Printre simptome se numără febra, tusea şi dispneea. În cazurile mai grave, infecţia poate duce la pneumonie sau dificultăţi de respiraţie. Rareori, boala poate fi fatală.

 

Daca v-ați întors dintr-o călătorie din China sau zonele în carantină din Europa de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoanele care s-au întors din zonele vizate și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la 112 pentru a primi informații necesare. Purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, folosiți șervețele de unică folosință și spălați bine mâinile.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here