Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

DSP Neamț: Infecțiile respiratorii și pneumoniile, în scădere

În evidențele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, în săptămâna 24 februarie – 01 martie 2020 de supraveghere epidemiologică, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (IACRS) și pneumonii raportate, este în scădere.

 

foto cu caracter ilustrativ

 

,,Din analiza pe grupe de vârstă se constată că ratele de incidență cele mai crescute pentru IACRS și pneumonie se înregistrează la grupele de vârsta 0-1 ani, 2-4 ani și 50-64 ani.

 

Activitatea gripală a evoluat cu o ușoară tendință crescătoare, față de săptămâna precedentă. S-au raportat 41 cazuri de gripă pe teritoriul județului Neamț, 4 cazuri la grupa de vârstă 2-4 ani, 16 cazuri la grupa de vârstă 5-14 ani, 13 cazuri la grupa de vârstă 15-49 ani, 5 cazuri la grupa de vârstă 50-64 ani, 3 cazuri la grupa de vârstă peste 65 ani. Cele 25 de cazuri au fost raportate de către Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, 10 cazuri au fost raportate de către Secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Roman, iar alte 6 cazuri de către medicii de familie din județ.”, informează DSP Neamț.

 

De la începutul sezonului de supraveghere epidemiologică s-au înregistrat 238 cazuri de gripă pe teritoriul județului Neamț.

 

În vederea instituirii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile școlare și preșcolare (grădinițe, creșe) s-au impus următoarele:

 

  • realizarea triajului zilnic in colectivitățile școlare;

 

  • în cazul în care la nivelul unității se înregistrează focare de infecții respiratorii acute/gripa cu minimum 3 cazuri/clasă, respectiv o rată de absenteism de peste 20 % din efectivul unității de învățământ de aceasta cauză, timp de trei zile consecutive, se pot lua măsuri de suspendare temporară a cursurilor școlare (în clasa, respectiv școala), pentru o perioadă stabilită de DSP, dar nu mai mare de 5 zile lucrătoare;

 

  • suspendarea activității se va face in funcție de contextul epidemiologic, etapizat, evitându-se întreruperea activității în întreaga unitate școlară.

 

,,În această perioadă, este recomandată limitarea accesului vizitatorilor în spitale, în special în secțiile cu risc. De asemenea, trebuie realizat triajul epidemiologic zilnic pentru personalul medico-sanitar si auxiliar, cu scoaterea temporară din colectivitate a celor depistați cu simptomatologie respiratorie, purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mânuși, halate) de către vizitatori și personalul medical, purtarea măștii de către pacienți în UPU, pe traseul de la UPU la salon si când părăsește salonul de izolare/grupare.”, mai transmite DSP Neamț.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here