Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Oamenii legii au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea delincvenţei juvenile

Poliţia Română are un rol esenţial în asigurarea unui climat de securitate şi control, în special în unitățile de învățământ, contribuind totodată la sensibilizarea opiniei publice cu privire la implicare şi responsabilizare.

La data de 25 februarie a.c., în intervalul orar 10.00-15.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare în colaborare cu cei ai Serviciului Criminalistic au acționat pe linia prevenirii şi combaterii fenomenul delincvenţei juvenile manifestat în unităţile de învăţământ.

 

foto ilustrativ

 

Problematica prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor reprezintă o preocupare constantă a Poliţiei Române, siguranţa şcolară constituind una dintre principalele condiţii preliminare pentru existenţa unui învăţământ pre-universitar de calitate.

Astfel, la Şcoala Profesională Specială Ştefan cel Mare, polițiștii au organizat o activitate la care au participat peste 100 de elevi și 24 de cadre didactice, în vederea prevenirii infractionalității incidente minorilor, asigurării unui climat de siguranță a procesului de invățământ și efectuarea demersurilor necesare limitării riscului victimizant în rândul elevilor.

La finalul activităților, elevilor le-au fost prezentate și distribuite materiale informativ-preventive.

 

Sursa: IPJ Neamţ

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here