ROD, un nou proiect inițiat de Protopopiatul Piatra Neamț (FOTO)

Protopopiatul Piatra Neamț a demarat un nou proiect denumit ,,ROD”, ce beneficiază de un spațiu care îi încurajează pe oameni să se descopere unii pe alții, să învețe unii de la alții și să cultive creativitatea și implicarea creativă. Proiectul este susținut de Primăria Piatra Neamț.

 

foto: facebook, Municipiul Piatra Neamț

 

,,Pentru realizarea acestui proiect am pus la dispoziția Protopopiatului Piatra-Neamț o fostă centrală termică de pe bulevardul Dacia. Cu foarte multa implicare și efort financiar, Protopopiatul a reușit sa transforme acest spațiu într-un centru de care se vor putea bucura multi tineri din Piatra-Neamț. Susținem în continuare astfel de proiecte și suntem deschiși tuturor propunerilor de acest gen venite din partea societății civile.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

 

ROD, un spațiu de întâlnire destinat activităților care dezvoltă abilități și gândire creativă, spirit de implicare și învățare reciprocă.

 

foto: facebook

 

,,Ne dorim să redescoperim potențialul pierdut al experiențelor de tipul: urzit, țesut, scobit în lemn sau modelat în lut, scris de mână, fotografiat sau pictat. Într-o lume care ne stimulează din ce în ce mai puțin să ne implicăm, noi urmărim stimularea gândirii creative, atât la copii cât și la adulți, prin găsirea de soluții creative pentru probleme sau provocări (personale/profesionale/de comunitate) și implementarea acestora.

Credem în învățarea pe tot parcursul vieții, dar, și mai mult, credem în învățarea reciprocă și prin experiențe. Un copil poate învăța de la un bunic, dar și un bunic poate învăța de la un copil. Cele mai bune lucruri sunt cele făcute în echipă. Potențialul fiecăruia dintre noi este mult mai mare dacă învățăm să colaborăm. La ROD nu suntem în concurență, suntem unul în completarea celuilalt.”, a declarat Ana-Maria Țoc, managerul proiectului.

 

Clădirea în care se desfăşoară activitatea ROD a fost sediul dezafectat al unei foste centrale termice.

 

S-a lucrat mai bine de un an la reabilitare și la crearea conceptului, iar momentan este finalizată doar o jumătate din clădire, urmând ca anul acesta să fie gata în întregime. Cele două săli, care și-au deschis ușile în luna decembrie a anului trecut, sunt primitoare și special amenajate pentru lucrul împreună.

 

Sursa: Municipiul Piatra Neamț

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here