Locuri de vizitat în 2020: ,,Alpii Transilvaniei”, în vizorul presei internaţionale

Publicația The New York Times recomandă cititorilor 52 de locuri care merită vizitate în anul 2020. Printre acestea, se numără și Carpații Meridionali, cunoscuți sub denumirea de „Alpii Transilvaniei” din România. Amatorii de călătorii din toată lumea sunt îndemnați să viziteze şi pădurile din zonă pentru a se bucura de frumuseţea lor, dar şi pentru a transmite cât mai puternic mesajul, că ei trebuie salvaţi iar despăduririle trebuie oprite.

 

,,Pentru a experimenta o parte a sălbăticiei reale, fără a fi nevoie să mergeți până la capătul lumii, mergeți în România. Dintre toate pădurile primare și bătrâne care au mai rămas în Europa, 65% se află chiar aici. Aceste păduri, care au devenit casă pentru urși, lupi, alte specii aparținând florei și faunei, se găsesc în toată țara, dar nu poți rata Carpații Meridionali, cunoscuți și sub denumirea de Alpii Transilvaniei, pentru a avea o experiență completă.”, potrivit publicației The New York Times.

 

foto: Minunile Naturale ale Planetei

 

Carpații Meridionali reprezintă cea mai masivă, tipică și spectaculoasă regiune montană a țării, având unele similitudini cu Alpii.

 

Parte distinctă a Carpaților Meridionali, Munții Făgăraș, cei mai spectaculoși, înalți și sălbatici munți ai României, l-au inspirat pe geograful francez Emmanuel de Martonne să-i denumească și Alpii Transilvaniei, conform lucrării sale Recherches sur l’Evolution morphologique des Alpes de Transylvanie (Karpates meridionales), publicată la Paris, Editura Delagrave, 1906.

 

Legendarul tărâm este înconjurat de munţi stâncoşi, iar cei mai înalţi şi mai sălbatici sunt Alpii Transilvaniei – bariera dintre Transilvania şi sudul României. Au peste 2 000 m înălţime, cu vârfuri care depăşesc 2 500 m, şi sunt arcul cel mai îndepărtat şi mai impresionant făcut de lanţul Munţilor Carpaţi în Europa Centrală.

 

Cât despre celelalte 51 de locuri care merită vizitate în anul 2020, puteţi citi AICI.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here