Fără drumuri blocate în județul Neamț. Se circulă în condiții de iarnă

În această dimineață (6 ianuarie 2020), potrivit unui raport emis de autorități, nu sunt drumuri blocate sau cu circulație îngreunată în județul Neamț. Secția Neamț a CNAIR a acționat, cumulat, cu 28 lucrători și 28 utilaje pentru împrăștierea de material antiderapant (350 tone) pe toate drumurile naționale din județ. Carosabilul este umed, alternând cu porțiuni de zăpadă tratată și frământată de 1-2 cm, spre acostament.

 

foto cu caracter ilustrativ

În urma codului galben de vânt, ninsori și viscol, în județul Neamț au fost sesizate următoarele:

 

Pe DJ 159 (Valea Ursului – Bucium) au fost suluri de zăpadă și s-a circulat cu greutate și în câteva locuri, pe un singur sens.

 

S-a acţionat pentru îndepărtarea zăpezii cu 1 ATB. Un autoturism a derapat și a rămas blocat în zapadă. În autoturism se afla o persoană de sex feminin cu doi copii. De la Detașamentul de Pompieri Roman s-a deplasat la fața locului o autospecială de primă interventie și comandă cu 3 subofițeri și au deblocat autoturismul iar la ora raportării drumul este deblocat.

 

De asemenea, potrivit raportului, pe DJ 157 (Trifești  – Giulești) au fost suluri de zăpadă și s-a circulat cu greutate și în câteva locuri, pe un singur sens.

 

S-a acţionat pentru îndepărtarea zăpezii cu 1 ATB. Un autoturism a derapat și a rămas blocat în zapadă. În autoturism se aflau două persoane. De la Detașamentul de Pompieri Roman s-a deplasat la fața locului o autospecială de prima intervenție și comandă cu 3 subofițeri și au deblocat autoturismul. Drumul a fost deblocat.

 

Utilajele S.C. DRUPO  NEAMȚ S.A. și ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene au acționat, cumulat, cu 62 lucrători și 25 utilaje pentru răspândire de material antiderapant. De asemenea, la ora raportării nu sunt localități nealimentate cu energie electrică.

Reamintim că Județul Neamț s-a aflat sub cod galben de vânt, ninsori și viscol. Valorile termice vor continua să scadă.  Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când pe arii restrânse va mai ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări ziua.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here