Incendiu la o gospodărie din Horia, din cauza unui coș de fum neprotejat termic

În ultimul timp, în județul Neamț s-au produs numeroase incendii cauzate de coșurile de fum necurățate sau neprotejate termic față de materialele combustibile. 

Duminică, 5 ianuarie 2020, în jurul orei 17:20, prin apel la ,,112”, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Horia. Potrivit ISU Neamț, incendiul se manifesta la acoperișul unei case și în interiorul unei anexe gospodărești în care era amenajată o bucătărie de vară. 

foto cu caracter ilustrativ

Pompierii romașcani s-au deplasat la locul solicitării cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

,,Pompierii au stins incendiul în urma căruia au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 40 mp, planșeul unei camere pe o suprafață de aproximativ 12 mp, obiecte de mobilier, materiale textile (îmbrăcăminte) și alte bunuri materiale. Misiunea pompierilor a fost una dificilă din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt).”, a declarat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum neprotejat termic față de un material combustibil.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here