Ultima oră: Incendiu la Mănăstirea Petru Vodă. O chilie a luat foc

În această seară (4 ianuarie 2020), echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au fost solicitate să intervină la o misiune de stingere incendiu la Mănăstirea de maici Petru Vodă, din comuna Poiana Teiului. Potrivit primelor informații furnizate de ISU Neamț, incendiul se manifestă la acoperișul clădirii principale din ansamblul manăstiresc.

 

Foto: ISU Neamț

 

La fața locului s-au deplasat pompierii de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului cu două autospeciale de stingere, cu apă și spumă. La această misiune au fost și două ambulanțe SMURD.

,,În sprijin s-au deplasat trei autospeciale de stingere și o autospecială pentru lucru la înălțime de la Detașamentul Târgu Neamț, iar de la Detașamentul Piatra Neamț au plecat o autospecială de stingere și o autospecială de intervenție pentru lucru la înălțime. Nu sunt victime. Din informații arde stăreția. Ajunși la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul întregului acoperiș. Deoarece exista posibilitatea propagării incendiului la biserică, au fost solicitate forțe în sprijin de la Detașamentele Piatra Neamț și Târgu Neamț, astfel: patru autospeciale de stingere și o două autospeciale de intervenție pentru lucru la înălțime.”, a declarat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

 

Update:

În urma incendiului au ars: mansarda pe o suprafață de aproximativ 400 mp, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 500mp,  obiecte de mobilier aflate în chilii,  cărți aflate în biblioteca mănăstirii, obiecte de cult,  aproximativ 3 tone plante medicinale depozitate în saci.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum neprotejat termic față de un material combustibil.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here