Ajutoare de urgență în valoare de 152.500 de lei pentru familiile afectate de incendii, în județul Neamț

Printr-o decizie, Guvernul acordă sprijin financiar de peste 1 milion de lei, pentru oamenii care se află în situații critice. Fie că este vorba despre persoane ale căror locuințe au fost distruse sau afectate de incendii sau care au grave probleme de sănătate, ori situații extrem de dificile, Guvernul le acordă ajutoare de urgență.

Neamț se numără printre județele care vor primi bani de la Guvern. Astfel, 299 de familii și persoane singure aflate în situaţii critice vor primi ajutoare de urgență în valoare de 1.073.250 lei. Decizia a fost luată de Guvern în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială.

 

foto ilustrativ

26 de familii din județul Neamț vor primi suma de 152.500 de lei.

 

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv vor fi suportate din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Aceste ajutoare sunt pentru cei care se află în situații de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuințele, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată, astfel că acestea se confruntă cu diverse probleme socio-materiale și de locuit, inclusiv cu probleme grave de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitate ca din veniturile proprii să-și poată repara locuințele.

 

Sursă: Guvernul României

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here