Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Crucea Casei Regale a României, conferită Colegiului Național ,,Petru-Rareș” Piatra-Neamț (FOTO)

Vineri, 25 octombrie 2019, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a conferit, ca în fiecare an, în ziua de naștere a Regelui Mihai I, decorații regale unor personalități și instituții din România. Evenimentul a avut loc la Palatul Regal din București.

foto: România Regală

În această sesiune de învestituri cu ordine și decorații dinastice, au fost distinse  personalități și diverse instituții.

 

Astfel, Crucea Casei Regale a României a fost conferită Colegiului Naţional Petru Rareş (Piatra Neamţ).

 

Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ i s-a conferit Crucea Casei Regale a României, pentru servicii deosebite aduse Casei Regale, „la un secol şi jumătate de la înfiinţare, pentru că duce mai departe personalitatea şi idealurile fondatorilor săi, cărturarii Calistrat Hogaş şi Ion Negre, care s-au ostenit să pună bazele unei instituţii de educaţie trainice, care să deschidă drumul afirmării pentru generaţii de tineri din judeţul Neamţ, pentru a onora pe profesorii şi absolvenţii care aduc renume numelui liceului, dar şi pe profesorii eroi în lupta pentru întregirea naţională, precum Mihai Botez şi Nicolae Stoenescu, pentru a încuraja generaţiile actuale să continue tradiţia începută de aceşti mari înaintaşi.”

 

La eveniment au fost prezenți Altețele Lor Regale Principele Radu, Principesa Sofia și Principesa Maria, reprezentanți ai Instituției Președintelui României, Senatului României, Ministerului Apărării Naționale, șefii misiunilor diplomatice ale Elveției și Austriei, personalități din societatea civilă.

Crucea Casei Regale a României este o decoraţie acordată de Casa Regală a României,  condusă de Majestatea Sa, Principesa Margareta, Custodele Coroanei române. 

 

Surse: Colegiul Național ,,Petru-Rareș”, Familia Regală a României.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here