Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

A XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie la Piatra-Neamț

În perioada 18-27 octombrie 2019, la Piatra-Neamț se va desfășura cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie. Joi, 17 octombrie 2019, a avut loc o conferință de presă pe această temă la care a participat academicianul Mikhail Gavrilor, președintele Consiliului de Coordonare a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Secretar al Academiei de Științe Astronomice din Rusia, fiind cel care a propus România ca țară-gazdă a acestui eveniment.

 

foto: facebook, municipiul Piatra-Neamț

La conferință au mai participat Dan Oniciuc directorul Colegiului National Petru Rareș, Cristinel Secara din partea Inspectoratului Școlar Neamț și primarul Municipiului Piatra-Neamț Dragoș Chitic.

,,La această prestigioasă competiție participă 250 de elevi și profesori din 22 de țări dintre care amintim: USA, Thailanda, Ucraina, India, Rusia, China, Italia, Sri Lanka, Suedia. Mulțumim tuturor factorilor implicați în organizarea acestui concurs!”, transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Piatra-Neamț.

,,Eu ca primar sunt onorat să găzduim în Piatra-Neamț un eveniment atât de important. De altfel nu este prima dată când orașul nostru face acest lucru. În ultimii ani a mai găzduit competiții importante, olimpiade naționale sau internaționale. Sunt multiple avantaje pentru oraș, fiind gazdă pentru o astfel de competiție. Este un eveniment de amploare, de spre care în mod sigur se va vorbi foarte mult timp”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Totodată, prof. Grigoruță Oniciuc, directorul Colegiului National ,,Petru Rareș” din Piatra-Neamț a menționat că: ,,Încet-încet am ajuns, cumva, de câțiva ani, să avem copii la olimpiade internaționale, să obținem medalii, să ne bucurăm pentru ele și poate că organizarea acestui eveniment va reprezenta un bun moment pentru a gândi și alte proiecte în acest domeniu.  Aș vrea să-i mulțumesc domnului Mihail Gavrilov, omul pe care l-am întâlnit prima oară în Vilnius la Olimpiada Internațională și care mi-a arătat că, de fapt, astronomia este cu totul altceva decât o înșiruire de cunoștințe, este o știință foarte creativă. Problemele propuse în cadrul olimpiadei sunt cu școlari, și alte lucruri de acest gen, care fac din astronomie un obiect care nefiind predat în programele școlare din niciuna dintre țările participante, adună la un loc copii într-o competiție internațională.”

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here