,,Aripi”, expoziție de pictură la Biblioteca Judeţeană Neamț

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în parteneriat cu Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ şi cu Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” Neamţ, organizează marți, 15 octombrie 2019, de la ora 17:00, vernisajul expoziţiei de pictură intitulată ,,Aripi”.

Evenimentul este inclus în cadrul Stagiunii artistice 2019 – 2020 și va avea loc la Biblioteca Județeană  „G.T. Kirileanu” Neamț.

foto: facebook,

,,Pe simezele Sălii „Cupola” de la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” se vor afla lucrările realizate de pictoriţa Ana Ranete. Arta plastică se va împleti în mod armonios cu muzica prin momentul liric pregătit de soprana Gabriela Pepelea, acompaniată de pianista Cristina Şoitu”, potrivit Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

 

Născută la Izvorul Alb (judeţul Neamţ), în 1959, Ana Ranete este absolventă a Universităţii Politehnice Bucureşti.

 

Urmează cursuri de grafică şi pictură în atelierele de ceramică din Capitală. Este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici Bucureşti şi a Asociatiei Artiştilor Plastici Feroviari din România, precum şi a Comunității de Artă „Vreausăpictez” și a Uniunii Creatorilor Profesionişti.
Are în portofoliu expoziţii personale la Sala Foaier a Cercului Militar Național (octombrie 2013), la Hanul Negustorilor (Bucureşti, februarie 2014), Mediateca „George Enescu” la Biblioteca Metropolitană București (septembrie 2015), la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” Bucureşti (octombrie 2018) şi „Tour D’art”, Turda (decembrie, 2018). De asemenea, are o participare la Bienala Internaţională de Arte, Taranto (Italia, mai 2017).

În palmaresul personal se regăsesc o serie de premii cucerite la concursurile din ţară: Premiul II la Concursul UNIVERS XXL, ediția I (2012), Premiul II la Concursul de pictură marină „Dimitrie Știubei” (august 2015), Premiul II la Concursul de pictură şi grafică Bucureşti (decembrie 2015), Premiul III la Concursul de pictură marină „Enescu şi marea”, la Ateneul Român, (decembrie 2016).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here