Muniție neexplodată, descoperită la o balastieră din Neamț (FOTO)

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț (ISU) a efectuat o misiune de asanare muniție neexplodată într-o comună din județul Neamț.

Miercuri, 2 octombrie 2019, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în comuna Timișești, sat Preutești a fost descoperită muniție neexplodată.

sursă foto: ISU Neamț

La locul solicitării s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice.

,,De la locul indicat echipa pirotehnică a ridicat un stabilizator pentru lovitură de aruncător. Muniția găsită a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, care ulterior va fi distrusă”, menționează Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

 

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

a) să anunţe de urgenţă prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112” despre descoperirea de muniţii neexplodate;

b) să nu mişte de pe loc muniţiile descoperite;

c) să nu dezmembreze sau să predea muniţii neexplodate la operatorii economici care au ca obiect de activitate colectarea deşeurilor metalice;

d) să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor dispozitive;

e) să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;

f) să nu aprindă focul în apropierea muniţiilor descoperite neexplodate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here