„Condu Prudent! Alege Viața!”: simulator de accidente, la Piatra-Neamț

România se află în continuare în topul țărilor europene la capitolul pietoni morți și decese datorate accidentelor rutiere. De aceea, Serviciul de Poliție Rutieră a Județului Neamț și Asociația Club Rotaract Piatra Neamț își unesc forțele pentru prima oară în ceea ce privește siguranța și conduita în trafic, a nemțenilor.

Astfel, sâmbătă, 21 septembrie 2019, între orele 10:00-16:00, în parcarea Teatrului Tineretului din municipiul Piatra Neamț se va derula o acțiune organizată de Serviciul de Poliție Rutieră Neamț. Acțiunea face parte din campania „Condu Prudent! Alege Viața!” și va îngloba o serie de acțiuni dedicate atât șoferilor (fie începători sau experimentați), cât și pietonilor.

,,Vom aduce un simulator de la Iași și îi vom invita, atât pe cei din trafic, cât și pe pietoni să îl testeze, pentru a vedea la o viteză relativ mică, de 30 de km/h ce impact are…astfel își pot imagina la o viteză mai mare ce efecte dezastruoase poate avea dacă nu conducem cu limita de viteză legală. Se vor împărți peste 500 de pliante și autocolante. Vom face un fel de educație rutieră. Este prima oară când avem acest parteneriat cu Poliția Rutieră Neamț”, a declarat pentru Jurnal de Neamț, dl. Andrei Nica, de la Clubul Rotaract Piatra-Neamț.

foto cu caracter ilustrativ

Vizitatorii vor putea încerca senzația unei ciocniri la viteză mică, pentru a-și imagina efectele devastatoare ale unui impact similar, ce ar putea avea loc la o viteză mult mai mare.

 

,,Peste 500 de pliante cu informații referitoare la importanța conducerii preventive și 500 de autocolante cu mesajul campaniei vor fi distribuite automobiliștilor și motocicliștilor aflați în trafic, de către membrii Asociației Club Rotaract Piatra Neamț, cu susținerea unui echipaj al Serviciului Poliției Rutiere Neamț. Aceștia vor răspândi mesajul campaniei naționale a Poliției Rutiere, „Alege Viața!”, și vor invita participanții la trafic să testeze efectele unui accident auto în simulatorul de impact „Crash”, în parcarea Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Campania „Condu Prudent! Alege Viața” este una extrem de importantă în contracararea comportamentului agresiv la volan și promovarea conduitei preventive”,  transmit reprezentanții Clubului Rotaract Piatra Neamț.

 

Această campanie este realizată în parteneriat cu Poliția Rutieră Neamț și Primăria Municipiului Piatra Neamț. Sponsorul principal al evenimentului este Autonom.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here