Lucian Oglage, un mare cântăreț de canto clasic, în devenire

Iubitor al muzicii de operă și cântăreț fără studii de specialitate, Lucian Oglage a început să studieze canto din pasiune.

Prezent în studioul Jurnal FM, Lucian a povestit despre cum la 37 de ani a pătruns în tainele muzicii, cine l-a susținut și ce planuri de viitor are: „Locuim de peste 15 ani în Italia, acolo acum doi ani am descoperit un profesor de canto, domnul Giovanni Giordani. Mi-am dorit din totdeauna să am noțiuni de tehnică vocală. Soția mea, Mirabela lucra în casa profesorului Giordani și am rugat-o să mă prezinte. La prima întâlnire m-a întrebat: «Tu de ce vrei să cânți? Ce vrei să faci cu asta? De ce ai venit la mine?», i-am răspuns: «Aș vrea să știu să cânt». S-a ridicat în picioare și mi-a spus: «ești primul elev care mi-a spus lucrul  acesta». Și de atunci, s-a legat și o prietenie. Ne vedem de 4 – 5 ori pe săptămână, ne vedem și la petreceri, ne vizităm. După puțină vreme mi-a spus: «eu cred foarte mult în tine, în timbrul tău vocal, este pe registrul de canto liric și ar fi păcat să nu încercăm, să mergem înainte». Și de atunci sunt doi ani, doi ani în care dânsul m-a pregătit, aproape zilnic. Avem în plan să particip la câteva concursuri în Italia, chiar săptămâna trecută am stabilit împreună să pregătesc un fragment din Traviata. În fiecare zi mă gândesc că nimic nu este întamplător, le sunt foarte recunoscător, și dumnealui și soției, Maria Rosi, mă bucur că i-am întâlnit.

În încheierea intervenției de la Jurnal FM, Lucian Oglage le-a dat un sfat celor care doresc să urmeze o carieră în domeniul muzical: „Cei care au pasiunea pentru muzică și vor să facă muzică, să nu își piardă niciodată încrederea în sine și le recomand să-și caute un profesor sau o profesoară de calitate și să aibă încredere în ceea ce le spun.

Opera – una dintre cele mai spectaculoase forme artistice, reunind muzica (vocală şi instrumentală), teatrul, pictura şi arta coregrafică, precum şi un amplu aparat tehnic ce operează în culise şi un sistem managerial complex – a traversat o evoluţie extrem de interesantă în decursul timpului, fiind deopotrivă o formă de „divertisment” şi o oglindă a societăţii şi a epocii sale.

Jurnal de Neamț

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here