Meteorologii anunţă trei zile de disconfort termic şi instabilitate atmosferică

Meteorologii anunță trei zile de disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosferică! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 27 august 2019, o nouă informare meteo de disconfort termic (temperaturi de 36 de grade) și manifestări de instabilitate atmosferică (averse torențiale, vijelii, descărcări electrice, grindină) în toată țara.

foto cu carater ilustrativ

Interval de valabilitate: 27, 28 și 29 august
Fenomene vizate: disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosferică

 

,,În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35…36 de grade. Îndeosebi după-amiaza și seara, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică (averse torențiale, vijelii, descărcări electrice, grindină) pe arii restrânse temporar accentuată, în zonele deluroase și montane și pe spații mai restrânse în restul teritoriului”, transmit cei de la ANM.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here