Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

În cadrul emisiunii „Radio-programul amiezii” de la  Jurnal FM a fost invitată doamna Irina Iuțuc, farmacist coordonator al unui lanț băcăuan de farmacii.

Se spune că, în viață, e nevoie să ne să ne axăm pe trei aspecte foarte importante: minte, trup și suflet. Mintea are nevoie să fie mereu antrenată și sub stăpânirea noastră, trupul are și el nevoie de o hrană sănătoasă, de exerciții fizice, de mișcare, avem și sufletul care, la rândul lui, are nevoie de iubire, împlinire, liniște. Atunci când avem pace în suflet, avem și o minte cu gânduri pozitive, dar și un trup îngrijit sau cât se poate de sănătos.

Doamna Iuțuc a vorbit despre elementele necesare pentru un stil de viață echilibrat și sănătos, explicând pe larg despre conceptul pe care îl încurajează: „Am reușit inaugurarea în Bacău și Iași a unui concept nou de tratament integrat al sănătății. Este vorba de un concept, în care pacientul, odată intrat, găsește tratament complet pentru trup, suflet și minte. Pentru tratamentul trupului este farmacia în care o echipă completă de profesioniști în sănătate, adică farmaciști și asistenți de farmacie, oferă cele mai bune și competente sfaturi pacientului. Tratamentul trupului este în același timp completat de preparatele pe care le facem în laboratorul farmaceutic. Un preparat în laboratorul farmaceutic permite tratamentul personalizat al afecțiunii pacientului și permite în același timp acordul total între diagnosticul medical și nevoie de tratament personalizat, individualizat. Tratăm bolnavul, nu boala. Pentru tratamentul minții avem o serie de cărți, adevărat răsfăț intelectual și evenimente multiple dedicate sănătății, în care invităm specialiști în domeniu. Îl putem aminti acum pe Dr. Bogdan Florea, medic primar neurolog în Cluj Napoca, unul dintre cei trei semnatari ai descoperii din 2013 a unei noi stări a creierului din comele profunde, alături de profesorul Florin Amzica de la Universitatea Montreal și Daniel Craig de la Universitatea Harvard. El este și inițiatorul rețele de telemedicină în epilepsie în România. Acesta va fi prezent în locația noastră din Bacău chiar mâine, oferind îndrumări celor care au nevoie de sfaturi  cu adevărat oferte de un profesionist. Pentru tratamentul sufletului, avem o serie de prezentări și conferințe susținute de doctor pentru suflet cum este cea care va avea loc mâine în locația din Bacău, susținută de preot Constantin  Necula. Părintele va fi prezent alături de Dr. Bogdan Florea între orele 14 – 18, fiind farmacist pentru o zi, oferind sfaturi și îndrumări, mai exact acele medicamente pentru suflet, mult apreciate de către toți cei care aleg să își trateze atât sufletul, cât și trupul. În viitorul apropiat este foarte posibil să deschidem un asemenea concept și în Piatra Neamț, bazându-ne pune pe feedback-ul deosebit de pozitiv pe care îl am avut din partea pacienților din Bacău și Iași.”

În viața noastră sunt și zile, chiar sănătoși fiind, în care ne este greu să le împăcăm pe toate. Adică să aducem atât de multă armonie și să ținem cont și de trup, și de suflet, și  de minte în același timp, astfel încât să rămânem sănătoși.

„Sunt situații în care pacienții care au terminat de administrat  dozele prescrise de medic  și constată și afirmă că tratamentul nu a avut nici un efect, fără să realizeze că, de fapt, starea lor sufletească este aceeași, de la începutul tratamentului, fără să aibă nicio îmbunătățire.  A trata doar simptomul, fără a trata și cauza înseamnă să acoperi doar cu un strat  șubred suferințe adânc ascunse în suflet. Practic,  tratamentele cu cele mai bune rezultate sunt cele care tratează omul în întreaga lui complexitate, trup, minte și suflet. Nu poți trata doar o verigă a acestui lanț și să aștepți să ai rezultatele scontate, așteptate. Am putea spune că mintea este cea care îmbolnăvește sufletul, iar suferințele sufletului apoi au efectul asupra trupului. Dacă am avea înțelepciunea să ne schimbăm gândirea la un  moment dat când ne aflăm într-o suferință am elimină în totalitate aproape riscul de somatizare aceste suferințe la nivel fizic”, a relatat doamna Iuțuc.

Jurnal de Neamț

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here