Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Din nou cod GALBEN de instabilitate atmosferică pentru județul Neamț

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 31 iulie, o nouă informare meteo de cod GALBEN de vreme severă pentru județul Neamț.

 

foto ilustrativ

 

Potrivit meteorologilor, îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.  

Notă: În după-amiaza zilei de miercuri (31 iulie) disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în regiunile vestice, sudice, sud-estice și izolat în restul teritoriului. Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală va fi caniculă.

 

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 15 – 31 iulie, ora 23
Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată

 

,,În intervalul menționat, în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, precizează cei de la ANM.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here