În cadrul emisiunii „Radio-programul-amiezii” – Jurnal Fm a fost prezentă Angela Gherasim, lider sindical Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, psiholog de meserie.

Intervenția a început cu o scurtă prezentare a activității desfășurate în cadrul Sindicatului: „Noi suntem ca o uniune  și avem afiliați membrii, adică salariații pe parte de sănătate a Spitalului Județean Neamț, membrii de sindicat, salariați ai spitalului, membri de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și creșele din Piatra Neamț. Am fost în primul sindicat, înființat în 1990, doar membrii Spitalului Județean, după care, în funcție de evoluția și performanțele sindicatului vis-a-vis de apărarea drepturilor membrilor noștri de sindicat, au mai venit și ceilalți colegi de la instituțiile menționate. Noi apărăm drepturile membrilor de sindicat, drepturile salariale și a locului de muncă.

Printre problemele cu care se confruntă angajații afiliați Sindicatului, doamna Gherasim, a menționat și faptul că tichete de vacanță, acordate personalului din sectorul de stat, au întârziat foarte mult: „La noi au sosit ultimele și cu multe plânsete, să zic așa, cu multă durere în suflet, noi am luat ultimii, și anul trecut nu le-am luat. Deci, e o mulțumire, suntem mulțumiți că le-am primit, în sfârșit, după foarte multe presiuni făcute din partea sindicatului și a conducerii. Nu pot să spun că nu au fost intenții bune și din partea Consiliului, însă ne-au lăsat ultimii, neluând anul trecut voucherele de vacanță;  cei din Bicaz, Târgul Neamț, Roman, le-au luat. Este o nemulțumire pentru că toată cazuistica grea a județului Neamț este, aici, la Piatra Neamț și munca cea mai grea și responsabilitatea cea mai mare vis-a-vis de cazuistică este la noi,  în Piatra Neamț. Orice Urgență din Târgu Neamț, din Roman se trimite aici. Bineînțeles că și colegii noștri meritau, dar meritam și noi, adică mi-aș  dori, ca pe viitor, aceste inechități, chiar dacă este vorba de integrarea într-un buget, să nu mai fie vis-a-vis de spitalele din Roman, Târgu Neamț și Piatra Neamț.

Lipsa personalului din spital este în continuare o problemă: „Există acest impediment, de a-ți putea lua concediu de odihnă pe anumite sectoare, secții, personalul fiind insufficient, chiar dacă s-a mai dat drumul la posturi, un asistent, în continuare, lucrează la 20 de pacienți și aici vorbim de insatisfacția pacientului vis-a-vis de cadrul medical care ar trebui să aibă un comportament și un timp necesar pentru tratament și pentru a comunica cu pacientul. Sper din tot sufletul, asta o spun de 20 de ani de zile, să se ceară, dar să fim și motivați la locul de muncă, deoarece munca asistentului medical, a medicului și a cadrelor auxiliare implică un efort și emoțional, nu numai fizic și medical. Și ai nevoie de timpul în necesar, nu să stai să te gândești dacă există materialele necesare, dacă ai tot ce îți trebuie.”

O altă problemă cu care se confruntă angajații din sistemul sanitar este salarizarea, iar doamna Gherasim a explicat: „Salarizarea stă cam în felul următor: îți dau o găleată plină, dar găleata este găurită la fund șicurge ce a fost în ea. S-au mări salariile, norma de hrană s-a  impozitat cu 45%, personalul lua în valoare de 300 de lei tichete de masă, acum, impozitate mai ia 100 și ceva. Sporurile s-au băgat în salarii, deci nu se mai mai regăsește sporul de vechimea al unui asistent, să zic, sau al unui medic cu vechime 25 de ani, față de cel cu doi ani sau un an, pentru că și acestea sunt băgate în salariul de bază. Apoi, sporurile pe secții sunt micșorate toate, lucru care ne doare foarte mult, sunt micșorate la minim, pentru prima dată sporurile aceste s-au dat pe toate secțiile la minim. Toate astea adunate au făcut ca  acea mărire despre care se tot vorbește, să nu existe, de fapt s-a ajuns să ia doar cel care face o gardă în plus, adică munca în afara serviciului. De fapt,  măririle acestea de salariu nu se prea regăsesc, scăzând sporurile la minim.

Jurnal de Neamț

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here