Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Astăzi, 12 iule 2019, în studioul Jurnal FM au fost prezente Emilia Toma și Raluca Miron, elevele din Piatra Neamț care au obținut media 10 la Bacalaureat.

Absolvente ale Colegiului Național „Petru Rareș” – Piatra Neamț, Emilia la specializarea Științe ale Naturii și Raluca la specializarea Matematică-Informatică au în comun rezultatul excepțional de la examenul de Bacalaureat și pasiunea pentru fizică.

Emilia: „Doresc să urmez cursurile facultății de Inginerie Aerospațială din cadrul Universității Politehnice din București. Voi vedea ce altă variantă pot lua în calcul pentru că…nu se știe niciodată.”

Emilia consideră că subiectele au fost: „Abordabile, după părerea mea. Nu știu acum, noi, având în vedere că am luat 10, poate spunem că a fost ușor și poate ceilalți plâng că, de fapt, lor li s-a părut greu. Cred că nivelul este un mediu adică atâta timp cât să înveți constant cât de cât, timp de patru ani și te pregătești un pic suplimentar în clasa a XII-a, cred că subiectele sunt abordabile. Mie mi s-au părut ușoare, aș putea spune, dar am fost și atentă, mi-a și plăcut, am făcut, nu pot să mă pronunț în numele tuturor elevilor care au dat bacalaureatul. Pregătire în particular am făcut doar la fizică cu domnul Oniciuc Grigoruță, căruia îi mulțumesc că mi-a fost mereu alături. Am făcut pregătire la fizică pentru că timp de vreo trei ani, în clasele IX – XI nu prea mai avut contact cu fizica, am lăsat-o pe locul doi, am mers mai mult cu matematica și mă simțeam că încă nu am pus pe toate lucrurile la punct. Și de aici am ales să fac în particular. În schimb, pentru limba română și pentru matematică m-am pregătit singură, evident, cu ajutorul profesorilor de la clasă, la limba română mi-am făcut eu compunerile mele, eseurile, special pentru structura care era la bacalaureat și m-a ajutat foarte mult. M-a inspirat aș putea spune, doamna Magda IIftimie, doamna profesoară de limba română, pentru că la fiecare operă în parte la clasă stăteam și discutam, adică nu a fost să ne dea dumneaei eseul, gata, luați-l, învățați-l, nu s-a pus niciodată  problema așa. De asta pe mine cumva nu că mă deranjează, dar mi se pare un pic prostesc ceea ce fac alți colegi sau alți elevi din țară care să plâng de faptul că sunt puși să învețe pe de rost. Nu cred că aceste examen de bacalaureat a fost conceput ca elevul să învețe pe de rost, ci pur și simplu să înțeleagă ceea ce învață și mai apoi să dezvolte singur la examen, cam asta am făcut eu, nu am învățat pe de rost.

Raluca: „Vreau să urmez cursurile facultății de Fizică de la București. M-a atras ideea ce cercetare, având platforma de la Măgurele.”

Raluca s-a pregătit intens încă de la începutul liceului: „În vederea pregătirii pentru bacalaureat am lucrat cele mai grele probleme, cel puțin matematică și de asta testul de acum mi s-a părut la un nivel mai jos, mult mai ușor, am auzit de la alții că anumite puncte au fost mai greu de abordat, dar le-aș putea da puțină dreptate. Atenția e foarte importantă în momentele acestea, fiindcă emoțiile pot să treacă peste anumite bariere pe care ți le pui. Pregătirea, nu cred că constă în efectiv pregătire făcută în particular, pregătirea începe de la începerea liceului, când intri în contact cu materia care îți trebuie pentru examen. Într-adevăr, clasa a XII-a a fost una mai ocupată, mai intensă fiindcă am lucrat mai mult pentru aceste obiecte și în mod special am studiat mai mult la matematică, în particular, dar ceea ce m-a bucurat foarte mult a fost că în liceu am avut o profesoară minunată de limba română, pe nume Costea Monica și cu ajutorul ei am reușit să iau această notă foarte bună la română. Dumneaei m-a făcut să îmi placă acest obiect și cred că dacă nu mi-ar fi plăcut atât de mult fizica, materie pe care vreau să o studiez și la facultate, cred că mi-ar fi plăcut să merg la facultatea de litere.

În cazul Emiliei este nevoie să adresăm încă o dată felicitările noastre pentru că în această dimineață a obținut și permisul de conducere auto.

Totodată, îi urăm mult succes și Ralucăi, ea va sunsține acest examen peste câteva săptămâni.

Le dorim fetelor mult succes în noua etapă a vieții, încredere în sine și să lupte pentru realizarea visurilor și să profite de orice oportunitate ivită.
Felicitări!
Mult succes!

 

Jurnal de Neamț

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here