Acasă Eveniment Nava spațială LightSail 2 a trimis primele semnale pe Pământ

Nava spațială LightSail 2 a trimis primele semnale pe Pământ

0
Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Nava spațială LightSail 2 a trimis primele semnale pe Pământ

Nava LightSail 2 a fost lansată pe data de 25 iunie 2019 și își propune să devină prima navă spațială de pe orbita Pământului propulsată exclusiv de lumina soarelui.

 

Potrivit Engadget,  navele solare sunt în orbite singure, după ce au fost livrate în spațiu săptămâna trecută la bordul Falcon Heavy din Space X. Echipa de misiune a Societății Planetare a confirmat miercuri că a stabilit comunicații bidirecționale cu LightSail 2 și că desfășoară diverse teste. Conform telemetriei navei spațiale, toate sistemele sale majore par să funcționeze normal. Pe parcursul următoarelor zile, va fi setat un timp pentru LightSail 2 pentru a-și desfășura velele solare.

 

Spre deosebire de navele spațiale tradiționale care se bazează pe motoarele cu rachete, designul LightSail 2 este alimentat cu fotoni de la soare. 

 

Dacă va reuși acest lucru, va fi prima navigație luminoasă controlată care va intra și va menține orbita Pământului.

“Suntem cu toții foarte fericiți – după ani de pregătire, avem o navă spațială operațională!”, menționează Bruce Betts, manager și om de știință de programe. Nava spațială a trimis primul său semnal înapoi pe Pământ ieri, când a zburat peste controlul misiunii în Cal Poly San Luis Obispo. Stațiile de misiune de la Georgia Tech și Universitatea Purdue au primit de asemenea semnale de la LightSail 2.

 

Deci, ce urmează pentru această misiune?

 

Aparatele de luat vederi ale camerei spațiale și roata cu impuls vor fi testate pentru a se asigura că funcționează corespunzător. Acest lucru este de așteptat să dureze aproximativ o săptămână.

 

Sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here