Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Emisiunea „Radio-programul amiezii” de la Jurnal Fm a fost astăzi animată de prezență tinerelor sportive poreclite „Mâtzele Negre”, alături de antrenorul lor, domnul Eusebiu Popa.

Eusebiu Popa este antrenorul echipei feminine de rugby, Venus Rifil Piatra-Neamț, supranumită „Mâtzele Negre”, nume adoptat după participarea, în 2017, la un turneu mondial, organizat la București, unde datorită echipamentului negru și a asemănării mișcărilor fetelor ce cele ale unor feline, au fost astfel „botezate” de către organizatori.

Alături de domnul antrenor au fost: Paula Ciorobâtcă, căpitanul echipei,  Diana Mândrilă, Loredana Apăvăloaie, Erica Cornea, Carina Lămătic,  Denisa Dăscăliței și Izabela Barna.

„Rugby-ul înseamnă disciplină, pasiune, curaj, spirit de echipă.  În primul rând, ele deja sunt o familie, jucătoarele noi, care au venit din acest an, încercăm să le integrăm în familie. În același timp, rugby-ul formează, dar și educă. Condițiile fizice știm că se lucrează, deopotrivă înseamnă sportul în sine, dar pregătirea fizică înseamnă exerciții. Eu doresc acuma să fac o precizare pentru că toată lumea se gândește la rugby  în 15, fetele joacă rugby în 7.  Este sport olimpic, acest rugby în 7. Peste câteva zile, la Kazan, vor avea loc calificările pentru jocurile olimpice de la Tokyo, echipa României, dintre care două componente sunt descoperite și formate la Clubul Venus Rifil, Loredana Juncanariu și Georgiana Gabor, acum lipsesc”, a declarat Eusebiu Popa, antrenorul echipei de rugby.

Fetele care vor să practice acest sport, în primul rând trebuie să se adapteze rigorilor acestui sport, momentan în echipă sunt fete cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani.

Paula Ciorobâtcă: „La început am crezut că nu o să îmi placă, era un sport greu, nu-mi plăcea deloc, dar acuma, cu această familie, este un sport care îmi place foarte mult. E un sport dur și mie îmi plac lucrurile dure și așa am ales să vin la această echipă.”

Diana Măndrilă: „Acum doi ani și jumătate, când domnul profesor a venit la Podoleni și prima oară nu eram eu foarte atrasă de acest sport, eram mai cu capul în nori, așa, după, am început să vin la antrenamente, să văd ce înseamnă o adevărată echipă și după, când am început să intru în familie, chiar a început să îmi placă.”

Formaţia de junioare a obţinut locul întâi la ediţia din acest an a Oval 5 Beach Rugby România.

Felicitări, fetelor! Felicitări, domnule antrenor!

Mult succes și în următoarele competiții!

 

Jurnal de Neamț

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here