Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Controale ITM Neamț! S-a lăsat cu amenzi

În perioada 03 – 28 iunie 2019, cei din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț au desfășurat o serie de controale în domeniul relațiilor de muncă și în domeniul sănătății și securității în muncă, la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor. 

 

Astfel, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relaţiilor de muncă au verificat un număr de 88 de angajatori. Cu ocazia controalelor au fost constatate 46 de deficiențe și au fost dispuse 46 de măsuri. Totodată au mai fost aplicate un număr de 55 sancțiuni contravenționale în cuantum de 662.700 lei.

 

foto ilustrativ

 

De asemenea, la 15 angajatori au fost depistate 33 de persoane care desfășurau munca nedeclarată. Cuantumul amenzilor aplicate pentru munca nedeclarată fiind de 660.000 lei.

 

Inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate şi sănătate în muncă au  controlat un număr de 88 de angajatori. În urma controalelor, s-au constatat un număr de 128  deficiențe pentru care s-au dispus 128 măsuri de remediere. Au fost sancționați un număr de 92 de angajatori, cărora li s-au aplicat 128 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.500 lei.

 

Potrivit ITM Neamț, în acțiunile de control, au fost constatate următoarele deficiențe:

 

  • Neacordarea de către angajatori a echipamentului individual de protecție;

 

  • Neasigurararea măsurilor de prim ajutor în caz de accident;

 

  • Lipsa efectuării examenelor medicale la angajare si periodic;

 

  • Utilizarea necorespunzatoare a scărilor pe șantiere în ceea ce privește stabilitatea si prinderea sigură a lucrătorilor în timpul accesului pe scară;

 

  • Utilizarea de echipamente de muncă necorespunzătoare, care nu sunt prevăzute cu sisteme de protecție colectivă, cum sunt balustradele solide (suficient de înalte și având cel puțin o bordură, o mână curentă si protecție intermediară), platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălțime și care să nu fie întrerupte decăt în punctele de acces ale unei schele sau ale unei scări;

 

  • Lipsa marcajelor și a întreținerii căilor de acces la locurile de muncă.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here