Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Ascultătorii matinalului de la Jurnal FM, „Dimineața între prieteni” au putut urmări în această dimineață scurta intervenție a doamnei Elena Oboroceanu, profesor de arte plastice.
Doamna profesor, foarte încrezătoare în viitorul tinererelor generații, a relatat: „Mărturisesc că, personal, sunt optimistă pentru că am în jurul meu atâția tineri deschiși oricăror sugestii și dornici de a învăța. Depinde însă de modul în care noi reușim să le transmitem cunoștințele pe care ni le dorim a fi însușite, pentru că, din păcate, încă școala românească se confruntă cu acea prejudecată, a IQ-ului, eludând EQ-ul și noi, până la urmă ce evaluăm? Evaluăm inteligența logică matematică și inteligența lingvistică. Cei care sunt buni la matematică, la română sunt notați în sistem halou și trebuie să pui notă mare pentru că el are la matematică și la română și atunci la partea a doua a catalogului trebuie să se regăsească aceleași note mari, altfel strici media copilului și nu mai are acces la liceu. Spre exemplu, eu am fost discutată într-un consiliu profesoral. Profesorul de matematică foarte indignat că eleva care este era foarte bună la matematică și participa la Olimpiadă, nu își terminase lucrarea. Eu n-am notat niciodată de prima dată o lucrare. Am notat după baremul de notare pe care copiii îl știau și nu trebuia neapărat să ia numai pe lucrare, putea să meargă la o expoziție pe care să poată să o explice, să vadă ce a făcut, putea să meargă la un muzeu. Repet, eu sunt optimistă, planul de învățământ, bugetul alocat învățământului este unul cred eu suficient și generos, dar e nevoie de oameni care să poată să transmită ceea ce înseamnă bagajul de cunoștințe. Felul în care o faci și e, din păcate, da, acea pregătire pedagogică, încă lasă de dorit.”

Trebuie să fim conștienți de faptul că, prin ceea ce facem astăzi, influențăm viitorul tinerilor, așa că trebuie să fim foarte atenți la acțiunile noastre, pentru a putea deveni un exemplu demn de urmat.

 

Jurnal de Neamț

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here