Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Invitată în emisiunea Radio programul amiezii” de la Jurnal FM, doamna Florentina Moise, directorul Casei Corpului Didactic Neamţ.

În prima parte a intervenţiei, doamna director, Florentina Moise a făcut o scurtă descriere a activităţii instituţiei pe care o conduce: Misiunea Casei Corpului Didactic este de a promova inovația în învățământ și reformă, de a asigura cadrul pentru dezvoltarea personală și profesională a tuturor colegilor din sistemul de învățământ preuniversitar. Avem la dispoziția colegilor noștri din sistemul de învățământ preuniversitar cursurile prioritare ale ministerului pe care le implementăm în fiecare an școlar. În acest an școlar, Casa Corpului Didactic implementează 10 programe prioritare ale Ministerului în concordanță cu strategiile Ministerului, într-o strânsă colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Bineînțeles, după o analiză a nevoii de formare desfășurată minuțios în teritoriu, pe tot parcursul anului școlar și continuu, aș putea spune.”

„Consider că profesorii buni sunt cei cărora le place să predea”

„Vorbesc acum, și îmi permit acest lucru, din calitate de părinte și nu numai, de profesor și director al Casei Corpului Didactic Neamț, consider că profesorii buni sunt cei cărora le place să predea. Profesorii buni sunt cei care tratează oamenii în mod egal, le spun copiilor cum se descurcă, sunt încurajați, stârnesc interesul pentru materia lor. Ascultă opiniile copiilor, ascultă opiniile părinților, sunt îngăduitori în limita legii cu elevii. Acest lucru, dacă noi, ca și profesori ne-am axat foarte mult pe dezvoltarea personală și înțelegerea în amănunt a copilului și în acest complex copilul și copilăria, cu siguranță ne vom eticheta singuri la un moment dat că sunt cea mai bună, sunt cel mai bun, merit mai mult sau mai am de învățat. Eu consider că a fi profesor trebuie înțeles, în primul rând, în sensul de a deveni profesor adică de a transforma meseria ta într o carieră. Și observ asta de foarte multe ori, după parcurgerea unui modul al unui curs de formare profesională, a unui program rămâi plăcut surprins de importanța. Pleacă cu un bagaj de cunoștințe pe care la rându-le le aplică la ore, iar produsul finit nu poate fi decât bunăstarea, ambientul, evoluția, atât în cariera persoanei participante, cât și a copiilor noștri. Consider că prin formarea continuă trebuie să realizeze schimbarea în educație, în ceea ce privește interacțiunea între elevi și profesori. Menirea dascălului este de a acorda și consultații, nu numai transmitere de cunoștințe, de a colabora și a consilia educabilii și de a face accesibile toate aceste informații, a reliefat doamna Florentina Moise.

 

Jurnal de Neamţ

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here