Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Ansamblul Folcloric ”Ozana”, prezent la Festivalul Medieval de la Târgu Neamț (PROGRAM)

În perioada 28-30 iunie 2019, la Târgu Neamț va avea loc cea de-a XIX-a ediție a ,,Zilelor Cetății Neamț”. Toate activităţile se vor desfăşura de vineri, 28 iunie, până duminică, 30 iunie, la Parc Cetate din Târgu Neamț și în Cetatea Neamț. Tema aleasă pentru această ediție este „Ștefan cel Mare și hronicul vârstelor sale”.

 

Printre organizatorii Festivalului Medieval de la Târgu Neamț, se numără și Asociaţia Ansamblul  Folcloric ”Ozana”. 

 

Prin originalitate și înalta ținută artistică, Ansamblul Folcloric ”Ținutul Zimbrului” din Asociația Culturală ,,Ozana”, s-a făcut remarcat de-a lungul timpului, atât pe plan local, național cât și internațional, participând la numeroase Festivaluri folclorice obținând premii și distincții.

 

Cine sunt ei?

 

 

 

Asociația Ansamblul Folcloric ”Ozana” din Târgu-Neamț este o organizație nonguvernamentală, apolitică, înființată în anul 2014, care funcționează pe principiul non-profit, având ca scop inițierea și desfășurarea de acțiuni, programe și activități în toate domeniile de interes comunitar, pe plan local, regional, național și internațional. Promovează valorile culturale autohtone, încurajează tinerele talente, asigură realizarea și punerea în valoare a bunurilor culturale, a spectacolelor folclorice, precum și susținerea culturii nemțene. Sub egida autorităților locale, Ansamblul Folcloric ”Ținutul Zimbrului” din cadrul asociației, participă la diferite proiecte, dovedindu-se un bun colaborator și partener în toate acțiunile în care s-a implicat.

Ansamblul funcționează sub îndrumarea coregrafului Eduard Brînzei. Acesta are un număr de 20 de dansatori și 4 soliste, unde îşi focalizează atenția spre publicul iubitor de tradiție folclorică, oferindu-i spectacole ce promovează elementele autentice de cântec și joc popular, atât în Târgu Neamț și în localitățile din zona Neamțului, cât și în țară și străinătate.

 

Premii câștigate

 

De-a lungul existenței sale, ansamblul a participat la nenumărate festivaluri atât naționale, locale și regionale cât și internaționale, cel mai important fiind Festivalul Internațional pentru copii ”Internaţional Bursa Children Folk Dance Festival”, eveniment cultural organizat de către Gala Art Folk – Public, cu scopul consolidării relațiilor culturale internaționale în orașul Bursa, Turcia, în perioada 20-24 aprilie 2015.

 

La acest festival, Asociația Ansamblul ”Ozana”, a reprezentat România.

 

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Neamţ, Primăria oraşului Târgu-Neamţ, Complexul Muzeal Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț și Asociaţia „Ansamblul Ozana”, alături de partenerii: Fundaţia Culturală „Ion Creangă”, APDTN „Valea Ozanei”, ATOR, Asociația „Ținutul Zimbrului”, Asociația Puzzle OptimEast, CNIPT Târgu Neamț.

Cât despre Festivalul Medieval de la Târgu Neamț, organizatorii manifestării propun nemţenilor şi turiştilor un program complex şi atractiv, de la spectacole, diverse ateliere, activităţi culturale cu elevi, expunere recuzită decor medieval, până la cavaleri, străjeri, demonstraţii de spadă, Festivalul culinar „Ceaunul Fermecat” și altele.

 

Programul Festivalului Medieval de la Târgu Neamț (28-30 iunie 2019):

 

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here