Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Ziua Universală a Iei, sărbătorită la Târgu Neamț

În zilele de 23-24 iunie 2019, în fața Casei de Cultură ,,Ion Creangă”, cât și în Grădina Publică din Târgu Neamț vor avea loc manifestări dedicate Zilei Internaționale a Iei Românești.

 

“Vino și tu îmbrăcat în IE, la cântec, joc și voie bună!” 

 

Duminică, 23 iunie, începând cu ora 14:00, târgnemțenii vor putea admira o expoziție de ii și de cămăși tradiționale, prezentate de Asociația Meșteșugarilor “Nemțeanca”, continuatorii misiunii doamnei Ambasador a portului popular, Tincuța Ciubotaru.

Totodată, cei prezenți vor putea lua parte la cântec, joc și voie bună alături de ansamblurile folclorice „Ozana”, „Ținutul Zimbrului”, „Plăieșii” și Grupul vocal “Urmașii lui Ștefan Vodă”.

 

Sărbătoarea „cămăşii cu altiţă”

 

 

24 iunie este Ziua Universală a Iei Românești. Comunitatea online “La Blouse Roumaine” a propus, la 21 ianuarie 2013, ia, bluza tradiţională românească drept brand de ţară şi a organizat, pe 24 iunie 2013, odată cu sărbătoarea de Sânziene, prima Zi Universală a Iei. Evenimentul a devenit în scurt timp un eveniment global, sărbătorit pe 6 continente, în peste 50 de ţări. ”La Blouse Roumaine” a generat o serie de iniţiative de repoziţionare identitară a iei, precum şi a culturii tradiţionale în general.

Ziua Universală a Iei a devenit în timp un eveniment global, fiind sărbătorită în peste 100 de oraşe, din 50 de ţări din întreaga lume.

 

Manifestarea este organizată de Casa Culturii ,,Ion Creangă” și de Primăria orașului din Târgu Neamț.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here