Slujba de pomenire a 6 ani de la moartea Părintelui Justin Pârvu (FOTO/VIDEO)

 

Astăzi, 15 iunie, la Mănăstirea ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din satul Petru Vodă, comuna Poiana Teiului, județul Neamț, are loc slujba de pomenire a 6 ani de la săvârșirea Părintelui Justin Pârvu.

Aseară, la ora 20:00, a avut loc slujba de priveghere.

Credincioșii, așteptați la acest eveniment în număr cât mai mare, atât din județul Neamț cât și din țară, au început să sosească la mănăstire încă din primele ore ale dimineții.

 

   

   

Părintele Arhimandrit Justin Pârvu s-a născut pe 10 februarie 1919, la Poiana Teiului, în județul Neamț. A fost botezat cu numele de Iosif, de către parinții săi, Gheorghe și Ana. În anul 1936 a intrat ca frate, la Mănăstirea Durău fiind călugărit pe 20 septembrie 1942, la aceeași mănăstire.

 

 

Între 1937-1941 a urmat cursurile Seminarului monahal de la Mănăstirea Cernica. După desființarea din 1941, a fost transferat la Seminarul Râmnicu Vâlcea.

În luna Mai a anului 1991 a întemeiat Schitul Petru Vodă, fiind dependent de acea mănăstire. Cu mare entuziasm, sătenii din Petru Vodă au contribuit cu tot ce au avut la ridicarea primelor clădiri. Din toamna lui 1991 au început slujbele zilnice la noul schit.

În primăvara lui 1992 s-a început construirea bisericii mănăstirii, care a fost gata în câteva luni, dar slujbele în noua biserică au început abia în anul 1993. Părintele Justin a fost pentru frații care veneau la mănăstire și stareț, și duhovnic, și profesor de dogmatică, liturgică, tipic, muzică, etc.

 

Părintele Justin a primit încontinuu credincioși din România și din întreaga lume povățuindu-i spre mântuire, chemându-i pe toți la o renaștere duhovnicească atât de necesară pentru creștinii de pretutindeni.

 

Lucrarea sa apostolică, misionară, a fost neegalată de vreunul din marii sfinți duhovnici ai Ortodoxiei din ultimele sute de ani. Dumnezeu, în iubirea Sa de oameni, va arăta la plinirea vremii roadelor ostenelilor neîncetate ale cuviosului duhovnic.

 

 În ziua de duminică, 16 iunie 2013, Părintele Justin a părăsit această lume, pentru una mai bună, una alături de Dumnezeu în care nu este durere, nici întristare, nici suspin.

A fost înmormântat joi, 20 iunie 2013, în cimitirul Mănăstirii Petru Vodă.

În prezent, mormântul său este vizitat de mii de credincioși care vin să se roage pentru sănătate, putere și alte nevoi ale vieții.

 

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here