Informare ANM: caniculă, disconfort termic și ploi torențiale

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri, 14 iunie, o nouă informare meteo de caniculă, disconfort termic și ploi torențiale. Atenționarea a intrat in vigoare astăzi, 14 iunie, ora 11:00, și este valabilă până duminică, 16 iunie, ora 23:00.

 

foto ilustrativ/sursă foto: Radio Cluj


Fenomene vizate: disconfort termic, manifestări de instabilitate atmosferică

 

,,Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie. Îndeosebi după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată la deal și la munte și local în celelalte regiuni. Vor fi perioade în care va ploua torențial, vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp”, trasnmit cei de la ANM.

 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

 

Sursa: ANM

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here