Elevii defavorizați din Neamț pot pleca gratuit în tabără la Vaslui

Vești bune! Ministerul Tineretului și Sportului organizează prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret Neamț tabere gratuite pentru elevii defavorizați din județul Neamț, pe perioada vacanței de vară. 

 

Anul acesta, sunt alocate un număr de 30 de locuri pentru elevi și 3 locuri pentru profesorii însoțitori în taberele sociale organizate de către Ministerul Sportului și Tineretului (MTS). Tabăra va avea loc în perioada 22-27 iulie 2019.

 

foto ilustrativ

Potrivit ISJ Neamț, județului Neamț i-au fost alocate un număr de 33 de locuri în taberele gratuite (30 de copii și 3 cadre didactice). Cei 30 de copii nevoiași pot pleca pe timpul verii, în tabără la Baza Turistică din Vaslui.

 

,,Dacă numărul elevilor înscriși este mai mare decât numărul de locuri alocat, criteriul de selecție este media de absolvire pentru anul școlar 2018-2019. Școlile centralizează dosarele de participare și le înaintează Direcției Județene pentru Sport și Tineret, până la data de 10 iulie 2019”, au transmis reprezentanții ISJ Neamț.

 

Beneficiarii taberelor sociale vor fi în procent de 50% elevi proveniţi din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de până la 50% din salariul minim brut pe economie, şi în procent de 50% elevi care beneficiază de o măsură de protecţie specială, instituită conform Legii nr. 272/2004, privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, modificată prin Legea nr. 52/2016. 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here