Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

A fost inaugurată prima casă de tip familial ,,Felicia”, la Piatra-Neamţ

Marți, 21 mai 2019, chiar de ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la Piatra Neamț a avut loc inaugurarea casei de tip familial „Felicia”, prima dintre cele trei case dezvoltate de Fundație și Kaufland România în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament „Elena Doamna” din Piatra Neamț.

12 copii din acest centru s-au mutat în casă la finalul lunii aprilie. 

 

Foto: Facebook, Ionel Arsene, preşedintele CJN

 

La inaugurare au participat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, Cristina Păvăluță, director Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România și Ștefan Dărăbuș, director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrală și de Sud.

Sursă foto: Facebook

 

,,Prima casă de tip familial destinată copiilor instituționalizați din Piatra Neamț a fost inaugurată azi. Este un prim pas spre normalitate în viața acestor micuți. Este un proces complex, prin care copiii sunt transferați din centrele mari în reședințe mai mici, de tip familial. Proiectul aparține Fundației HHC România, iar Consiliul Județean Neamț și Direcția pentru Protecția Copilului sunt parteneri.

Avem în vedere construirea a patru astfel de clădiri, una gata deja în Piatra Neamț. Celelalte trei urmează a fi realizate la Roznov, Săvinești și Târgu Neamț. Cele 4 case vor găzdui fiecare câte 12 copii. Valoarea totală a proiectului este de 720.000 de euro.

Le mulțumesc reprezentanților HHC pentru proiect și le urez mult succes în viitoarele activități!

Mă bucur că am fost implicat în acest nou început pentru copiii din centrele de plasament. Sunt sigur că în aceste case se vor simți mai bine și vor fi mai integrați în societate. Abia aștept să finalizăm toate cele patru locuințe și să îi văd pe toți cu zâmbetul pe buze!”, a declarat Ionel Arsene, preşedintele CJN.

Construcția casei de tip familial „Felicia” a fost demarată în anul 2018 în contextul parteneriatului strategic dintre Hope and Homes for Children și compania Kaufland România, pe un teren pus la dispoziție de Consiliul Județean Neamț.

 

Aceasta este cea de-a o sută șasea casă de tip familial dezvoltată de Hope and Homes for Children în România.

 

Atunci când Fundația închide un orfelinat, copiii care au nevoie de îngrijire specializată și cei pentru care reintegrarea în familie și asistența maternală nu sunt posibile sunt mutați în case de tip familial. Casele de tip familial construite de Hope and Homes for Children oferă copiilor și tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial.

Într-o astfel de casă trăiesc maximum 10-12 copii care se bucură de găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viața independentă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here