Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Muzeele din Târgu Neamț și Roman, deschise până la miezul nopții de ,,Noaptea Muzeelor”

În acest an, cele două manifestări Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Muzeelor, coincid ca dată (18 mai). Astfel, tema acestui an pentru Ziua Internațională a Muzeelor este: “Museums as Cultural Hubs: The future of tradition”.

 

 

Programul de vizitare se va încadra în intervalul 10.00-18.00. Vizitarea de către public se va face pe baza achitării biletului de intrare, iar în intervalul 18.00-24.00, vizitarea expoziţiilor permanente şi a celor temporare va fi GRATUITĂ.

 

Propunerile Complexului Muzeal Judeţean Neamţ pentru a marca acest eveniment sunt axate pe o serie de expoziţii temporare deosebit de spectaculoase după cum urmează:

 

La Muzeul de Istorie Roman va putea fi vizitată expoziţia temporară:

 

  • Faianță și porțelan din patrimoniul Complexului Muzeal Județean Neamț, tematica expoziției este inedită pentru muzeele nemțene, fiind pentru prima oară când este abordată.

 

  • Tot la Muzeul de Istorie Roman, se va desfäşura în data de 17 mai, începând cu ora 12.00 un eveniment care a devenit practic de nedespărţit de Ziua Muzeelor. Este vorba de simpozionul ,,Dascăli romaşcani de altădată”, ajuns la cea de-a opta ediţie.

 

  • La Muzeul de Artă Roman chiar în data de 18 mai va avea loc vernisajul expoziţiei personale aparţinând artistului vasluian George Leteanu (începând cu ora 17.00). Evenimentul va fi urmat de un dialog interactiv cu vizitatorii pe parcursul întregii seri.

 

  • Ziua Internațională a Muzeelor va fi marcată la Muzeul de Științe Naturale Roman prin organizarea unui atelier de educație muzeală ce se va desfășura în data de 16 mai, începând cu ora 8.00.

 

La Muzeul de Istorie şi Etnografie Târgu Neamţ va putea fi vizitată expoziţia temporară:

 

  • ,,Ținutul Neamțului în imagini vechi” ce prezintă fotografii de la sfârșitul secolului XIX și din prima jumătate a secolului XX, care înfățișează aspecte variate legate de zona Târgului Neamț și împrejurimi.

 

  • În intervalul 18.00-24.00, vor fi deschise publicului vizitator toate unităţile muzeale din  Roman iar din zona Târgu Neamţ vor fi deschise: Muzeul Cetatea Neamţ,  respectiv Muzeul Memorial „Ion Creangă” Humuleşti.

 

Ziua dedicatã muzeelor este marcatã la nivel international din anul 1977. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Complexului Muzeal Județean Neamț.

 

 

 

Jurnal de Neamț

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here