Pe urmele lui Nică. Elevii nemțeni, invitați să îl (re)descopere

În perioada 16-17 mai 2019, Colegiul Tehnic ,,lon Creangă”, (CTIC) din Târgu Neamț va fi gazda unui eveniment cultural-artistic.

CTIC organizează concursul National Cultural-Artistic ,,CREANGĂ…LA EL ACASĂ”, concurs ajuns la editia a X-a. Activitatea este inclusă în Calendarul Activităților Educative Naționale nefinanțate de către M.E.N. 2019.

 

sursă foto: Prezi.com

,,Scopul acestui concurs este de a pregăti elevii pentru provocările vieții, vizând în special plăcerea de a citi, abilitatea de a comunica și cultivarea gustului estetic. Proiectul s-a născut din dorința de a contribui la îmbogățirea spirituală a elevilor. Curiozitatea, înțelepciunea și nerăbdarea lor dovedesc că, dincolo de timpul nerăbdător cu oamenii, încă mai avem nevoie de Creangă, pentru că humuleșteanul nostru nu înseamnă pentru noi doar spiritualitate, ci și cultură, talent, omenie, sensibilitate, adică…poporul român, fărâma de dumnezeire a fiecăruia dintre noi. Ne-am propus, pentru a X-a ediție, extinderea reflectării asupra universului crengian și a altor scriitori nemțeni și dincolo de granițele țării si mărirea numărului participanților.”, transmit organizatorii concursului.

Concursul național se va desfășura pe mai multe secțiuni, și anume:  Creație literară, satiră și pamflet/ Comunicări științifice, Proiecte, Surprize dramatice la Creangă acasă, Arta de a fi gazdă, Carnavalul personajelor lui Ion Creangă, Dramatizare și interpretare artistică.

Concursul se va finaliza cu evaluarea lucrărilor în perioada 5-14 mai 2019, iar premierea autorilor acestora va avea loc pe data de 17 mai 2019.

 

Mai multe detalii despre fiecare secțiune în parte dar și pentru programul complet al concursului, puteți consulta aici.

 

 

Jurnal de Neamț

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here