Gunoaiele cresc ca ciupercile după ploaie, într-un oraș din Neamț (Foto)

 

Orașul Bicaz, luna mai, anul 2019. Un oraș dintr-o Românie cu standarde înalte, europene, în care gunoiul nu mai încape în pubele, în care merge aruncat și pe lângă, important e că scăpăm de el…de gunoi.

sursa foto: facebook, Cartierul Dodeni

Străzile, parcurile, locurile publice, sunt pline de ambalaje, sticle, deșeuri menajere, tigări, pe care ne permitem să le aruncăm oricum, oriunde, cu gândul că vin alții și strâng. Că doar, sunt oameni plătiți care să facă asta, să mature străzile. Nimeni nu e obligat să strângă după tine, după resturile tale sau mizeria ta. Dar asta ține de educație, care se învață acasă, de la părinți.

Gunoaiele se aruncă, se adună munți din ele, dar cei responsabili uneori sunt prea ocupați cu alte treburi  încât să-și amintească ce anume au de făcut. E un cerc în care se învârte nepăsarea, în care se plătesc taxe, doar ca să fie banii luați.

sursa foto: facebook, Cartierul Dodeni

E ușor să-ți bați joc de natură, după ce te bucuri de tot ceea ce-ți oferă. E ușor să ne batem singuri joc de sănătatea publică atunci când se strâng gunoaiele și ne ajung la nas. Tot mai multe astfel de zone seamănă cu adevărate gropi de gunoi, fără ca măcar, să-i pese cuiva.

Unii spun că-s vinovați cei responsabili de curățarea zonelor în care sunt pubele de gunoi, care nu-și fac treaba,  alții spun că sunt vinovați cei care nu-și platesc la timp taxele…iar alții, plătesc taxe și suportă consecințele pentru toată lumea. Cine are dreptate?

 

Jurnal de Neamț

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here