Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

O frumoasă întoarcere în trecut: ,,Ţinutul Neamţului în imagini vechi” la Muzeul din Târgu Neamţ

Începând de luni, 6 mai și până la sfârșitul lunii iunie, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț va putea fi vizitată expoziția temporară ,,Ținutul Neamțului în imagini vechi”.

 

 

În cadrul expoziţiei, pot fi admirate fotografii de la sfârșitul secolului XIX și din prima jumătate a secolului XX, care înfățișează aspecte variate legate de zona Târgului Neamț și împrejurimi.

Vizitatorii pot admira imagini vechi cu casa din Humulești în care s-a născut Creangă, dar și rude ale acestuia.

 

 

De asemenea, sunt prezentate fotografii cu Cetatea Neamț, cu Școala Domnească, cu casa poetei Veronica Micle, dar și numeroase imagini cu Târgu Neamț și unele mănăstiri din vecinătate.

 

Tot în cadrul expoziției poate fi admirat și un vechi aparat de fotografiat, cu o vechime de aproape 100 de ani.

 

,,În planul de activități al Complexului Muzeal Județean Neamț este inclusă și această expoziție de fotografie prin care am urmărit să valorificăm un anumit tip de patrimoniu deținut de instituția noastră. În ultimii ani am reușit să adunăm un număr important de imagini vechi, legate de zona Neamțului. Tocmai pentru că și fotografiile vechi sunt un bun mijloc de a ne promova obiectivele turistice din zonă am considerat necesar să organizăm această expoziție. Lansăm și cu acest prilej invitația pentru locuitorii din zonă să viziteze expoziția și să descopere aspecte mai puțin cunoscute prin intermediul vechilor imagini”, a declarat dr. Vasile Diaconu din cadrul Muzeului de Istorie şi Etnografie din Târgu Neamţ.

 

În patrimoniul instituției se găsește un fond documentar fotografic consistent, alcătuit în ultimii ani, iar specialiștii muzeului au considerat necesară etalarea lui pentru publicul larg.

 

 

Jurnal de Neamţ

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here