Intervenție Salvamont Neamț pentru salvarea unui bărbat accidentat pe masivul Ceahlău

 

Ieri, 1.05, salvamontiștii nemțeni au pornit într-o acțiune de salvare a unui bărbat ce prezenta o fractură de membru inferior. Acesta se afla în zona Polița cu Crini din masivul Ceahlău.

La locul solicitării s-au deplasat două echipe de salvamontiști, una din baza Durău, iar cea de-a doua din baza Dochia, conform SALVAMONT Neamț.

sursa foto SALVAMONT Neamț

Interventia din zona de est a Masivului Cerahlau s-a încheiat în jurul orei 19:00 când accidentatul a fost predat autospecialei SAJ Neamț. Turistul, în vârstă de 44 de ani cu domiciliul în Bacău , bine echipat, cobora de la Cabana Dochia spre Izvorul Muntelui și în urma unei alunecari pe o porțiune înghețată a suferit o fractură de membru inferior.

Ajunse la fața locului, echipajele i-au aplicat accidentatului o atela vacumatică de ultimă generație și a fost transportat pe un UT 2000 cu sistem de frânare și sac termic până la punctul de întalnire cu ambulanța.

sursa foto SALVAMONT Neamț

Din fericire, această misiune s-a încheiat cu succes datorită intervenței salvamontiștilor nemțeni care, în ciuda vremeii, au depus toate eforturile pentru a putea transporta victima în siguranță.

 

Jurnal de Neamț

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here