Provocare: 15 minute toată lumea citește

Este vorba despre un proiect pilot al Bibliotecii ”George Radu Melidon” din Roman care îi vizează pe învățătorii ce predau la clasele primare. Proiectul își propune ca, periodic, timp de 15 minute, un bibliotecar să le citească celor mici câteva pagini dintr-o carte.

 

 

 

,,Este important ca, de când pășesc în școală, cei mici să prindă drag de carte, pentru a-și dezvolta vocabularul, pentru a deprinde cât mai multe cunoștințe despre limba și literatura română, dar și pentru că cititul ajută evoluția de-a lungul anilor a fiecărei persoane“,  transmit reprezentantii  Primariei Municipiului Roman.

Proiectul a debutat cu sprijinul bibliotecarilor Daniela Vasilică și Tatiana Agafiței, care au început deja să le citească elevilor din câteva clase de la Școala Mihai Eminescu și de la Colegiul Național Roman Vodă.

Propunerea de parteneriat este deschisă fiecărei unități de învățământ care dorește ca, pe lângă actul educativ prevăzut în programele școlare, să le ofere copiilor noi alternative de a se dezvolta și de a acumula cunoștințe care să le fie de folos pe parcursul vieții.

Cei interesați să se alăture acestui proiect sunt rugați să se adreseze conducerii Bibliotecii ,,George Radu Melidon” din Roman.

 

Jurnal de Neamt

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here