Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Expoziție dedicată broderiilor nemțene, la Muzeul Luvru

 

Ștefan cel Mare și Sfânt, voievodul apărător al creștinătății care și-a legat lunga domnie și de Ținutul Neamțului, este omagiat de prestigiosul Muzeu Luvru.

În capitala Franței, în perioada 17 aprilie – 29 iulie, are loc Expoziția „Broderii de tradiție bizantină din România. În jurul stindardului lui Ştefan cel Mare“. Evenimentul este unul istoric, fiind prima expoziție de artă medievală românească la Muzeul Luvru, este mesajul postat de Ionel Arsene, pe pagina sa de facebook.

,,Ca român, moldovean și nemțean, sunt mândru că unul dintre cele mai importante muzee ale lumii elogiază o personalitate de talia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt. Marele voievod este cel care a clădit de la prima piatră de temelie Cetatea Nouă a Romanului, a întărit și extins zidurile Cetății Neamțului și a ctitorit zeci de biserici și mănăstiri în toată Moldova, rămase până azi prețioasă moștenire. La noi în județ a ridicat Turnul-Clopotniță, simbol al municipiului Piatra Neamț, integrat de Curtea Domnească, Mănăstirea Tazlău și Mănăstirea Neamț, considerată cel mai important lăcaș de cult al ortodoxiei românești.,, a declarat președintele CJ, Ionel Arsene.

Publicul european și nu numai va avea astfel ocazia să observe și să admire portrete brodate, văluri liturgice sau acoperăminte de mormânt moldovenești, considerate de specialiști parte a celor mai valoroase opere ale umanității.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here