Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Proprietarul terenului care a provocat incendiul de la Izvorul Muntelui a fost amendat

 

Arderea de vegetație uscată din data de 18 martie a.c., de pe un teren proprietate privată din orașul Bicaz – Izvorul Muntelui, care s-a propagat la fondul forestier, unde au ars aproximativ 10 hectare de litieră și cioate și arbori uscați (aproximativ 20 metri cubi lemn). Lupta tuturor forțelor angrenate pentru lichidarea tuturor focarelor a durat aproximativ 6 ore și a implicat 2 ofiteri și 26 de subofițeri din cadrul ISU Neam, 10 voluntari din cadrul SVSU Bicaz și 10 lucrători ai Ocolului Silvic Bicaz.
Proprietarul terenului de unde a pornit arderea de vegetație uscată și aresturilor vegetale, care s-a propagat la fondul forestier, a fost sancționat cu amendă de către inspectorii de specialitate din cadrul instituției noastre.
Acțiunea de sancționare contravențională a celor vinovați de producerea incendiilor de vegetație, care pot fi identificați, va continua.
Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost ,,foc deschis în spaţii deschise sau fumatul în locuri nepermise”.
Reamintim cetățenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei. 
ISU Neamț
Jurnal de Neamț
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here