Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Pe urmele lui Ion Creangă. Expoziție de fotografie dedicată marelui scriitor, la Târgu-Neamț

Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu-Neamț organizează  împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române din Iasi expoziția de fotografie ,,Bojdeuca 100 – loc al memoriei: regional, național, european”, eveniment organizat în cadrul festivalului ,,Zilele Ion Creangă”. Astfel, evenimentul se va desfășura vineri, 1 martie 2019, începând cu orele 09.00 și va fi deschisă publicului, până pe data de 4 martie 2019.

 

În cadrul acestei expoziții de fotografie, vor fi făcute cunoscute publicului fotografii mai puțin cunoscute dinainte de 1918.

Anul 1918, în care Bojdeuca în care a locuit scriitorul Ion Creangă a fost restaurată și a devenit primul muzeu literar din România.

Călătoria în timp continuă cu fotografii din perioada interbelică, completate de articole din presa vremii, precum și din anii ’60, când a avut loc o nouă restaurare a muzeului, încheindu-se cu instantanee din anii 2000.

Expoziția ,,Bojdeuca 100 – loc al memoriei: regional, național, european” este organizată cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), în cadrul Anului European al Patrimoniului, sub deviza „patrimoniul nostru cultural – unde trecutul întâlnește viitorul” și va putea fi vizitată la Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu-Neamț, până pe data de 4 martie.

Pe lângă această expoziție de fotografie, în cadrul festivalului ,,Zilele Creangă” vor fi organizate și alte manifestări dedicate marelui scriitor.

 

 

Jurnal de Neamț

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here