Bătut cu pumnii și picioarele de un tânăr din Roman

Potrivit celor de la IPJ Neamț, la Roman un tânăr de 21 de ani a fost condamnat la trei ani și unsprezece luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Se pare că acesta, în anul 2015 a lovit cu pumnii și picioarele un alt tânăr, cauzându-i leziuni foarte grave.

,,La data de 13 februarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Roman au depistat şi reţinut un tânăr, de 21 de ani, din Roman, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Tânărul era condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de trei ani şi unsprezece luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În fapt, la data de 11.11.2015, în urma unei altercaţii verbale, a lovit cu pumnii şi picioarele un alt tânăr, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 40-45 zile de îngrijiri medicale”, anunță cei din cadrul Inspectoratului General de Poliție, IPJ Neamț.

Astfel, acesta a fost condus şi încarcerat de poliţişti la Penitenciarul Bacău.

Noul Cod Penal reglementează, printre altele, şi aspectele referitoare la pedepsirea infracţiunilor contra integrităţii personale sau sănătăţii, actele de violenţă fizică fiind sancţionate prin lege cu amendă sau închisoare.

Astfel, potrivit Art. 193: Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here